x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Propuneri diferite de amenajare ale aceluiaşi spaţiu

Propuneri diferite de amenajare ale aceluiaşi spaţiu

06 Mar 2010   •   00:00
Propuneri diferite de amenajare ale aceluiaşi spaţiu

Variantele prin care un spaţiu din locuinţă poate fi amenajat sunt nenumărate. Prin subiectul de astăzi ne-am propus să încurajăm ideile artistice şi îndrăzneala de a pune în practică soluţii dintre cele mai diferite pentru interioarele casei. Acelaşi spaţiu, acelaşi stil ales şi totuşi imagini atât de diferite datorită uneltelor de personalizare a pereţilor.



UNELTE DEFINITORII
Baia prezentată aici are o bază fixă pe care s-a intervenit cu elemente de decoraţie. Astfel, pardoseala de piatră naturală în culoare neutră şi obiectele sanitare dintr-o gamă de design a unui producător cunoscut servesc ca fundal pentru ideile de ambientare.

După conceptul articolului din paginile de "idei pentru casa ta" din acest număr, pentru baia din imagini s-a renunţat la ideea puternic împământenită la noi, aceea de a placa în întregime încăperea în piatră. Şi pentru că este un grup sanitar fără cadă sau duş (ca sursă de apă şi aburi), se permite tratarea integrală a pereţilor în materiale aplicabile de regulă camerelor.

Dar elementul care joacă cel mai important rol în schimbarea imaginii este zugrăveala, care, în funcţie de nuanţă, mod de aplicare şi textură, creează efecte diferite. Ogilizi, tapet şi obiecte decorative ca tablouri sau vase cu flori dau accentele finale de personalizare. Luminile joacă şi ele un rol important, raportate ca intensitate la culorile pe care le primesc pereţii.

Dincolo de gusturile personale, tema aleasă pentru întregul decor poate depinde de specificul şi amplasarea locuinţei, ca în cazul de faţă, când casa pentru care a fost făcut proiectul cu aceste propuneri se află în zona litoralului, în imediata vecinătate a mării.

×
Subiecte în articol: amenajari interioare