x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Răcoare pentru vremuri fierbinţi

Răcoare pentru vremuri fierbinţi

de Ramona Vintila    |    23 Mai 2009   •   00:00
Răcoare pentru vremuri fierbinţi

Vara şi-a cam intrat în drepturi, chiar dacă din punct de vedere calendaristic mai are câteva săptămâni bune de parcurs până să fie considerată anotimp cu drepturi depline... Neplăcerea numărul unu cu care aceasta defilează an de an, este bineînţeles căldura cu care ne confruntă vrem nu vrem.



Razele fierbinţi ale soarelui afectează la propriu şi interioarele (materialele ce îmbracă piesele de mobilier se deteriorează, lemnul la fel) dacă acestea nu sunt protejate corespunzător.

Ferestrele sunt poarta pe care acestea îşi fac loc în casă, aşa că o dată cu schimbarea anotimpurilor este necesar ca şi ele să fie "îmbrăcate" pentru a face faţă fierbinţelii. Sunt două direcţii majore de care trebuie ţinut cont atunci când vorbim de îmbrăcatul ferestrelor pe timp de vară: protecţia faţă de căldura în exces şi gradul de pătrundere al luminii.

Aceasta din urmă este o direcţie de care nu trebuie să uităm, nu de alta dar în disperarea de a evita pătrunderea căldurii în casă suntem tentaţi să acoperim total ferestrele aşa încât lumina nu mai are nici o şansă să ajungă în căminul nostru. În numărul de astăzi, v-am pregătit câteva opţiuni pentru umbrirea ferestrelor dintre care să alegeţi pe aceea care vă satisface cel mai bine funcţiunea decorativă şi pe cea funcţională a ferestrelor.

Nu am uitat nici de cât de importantă este decorarea acestora aşa încât o să aflaţi pas cu pas cum să vă confecţionaţi acasă un suport pentru ghivecele cu flori care poate să îmbrace foarte bine peretele de sub fereastra dumneavoastră.

Altă propunere editorială este aceea de a afla, dintr-un material de trei pagini, cele ce "au fost de spus" în cadrul evenimentului considerat numărul unu pe domeniul amenajărilor de interior, şi anume Salonul de Mobilă de la Milano.

La sfârşitul lunii a mai avut loc prestigioasa manifestare care a adus o dată cu ea veşti importante privitoare la formele de manifestare ale pieţei amenajărilor în perioada imediat următoare.

În mare vă spunem că potrivit celor expuse aici, urmează o "reîntoarcere către minimalism", o temperare a exploziei decorative ce s-a resimţit în anii trecuţi, urmează materiale naturale, oglinzi decorative, piese de mobilier îmbrăcate în oglindă.

×
Subiecte în articol: editorial