x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Să cumperi sau nu o saltea online? Ce faci dacă nu o poți testa?

Să cumperi sau nu o saltea online? Ce faci dacă nu o poți testa?

17 Sep 2024   •   16:37
Să cumperi sau nu o saltea online? Ce faci dacă nu o poți testa?

Când vor să cumpere o saltea nouă, multe persoane se întreabă ce este mai eficient – să facă online cumpărături sau să meargă la un magazin de saltele?

Pe de altă parte, probabil urmează să se intereseze și ce criterii ar trebui să aibă în vedere atunci când vine vorba de alegerea unei saltele dintr-un magazin online sau fizic.

Răspunsul este simplu – se poate achiziționa o saltea potrivită pentru cineva de oriunde. Însă, alegerea se rezumă în totalitate la ce anume contează pentru persoana respectivă, pentru cumpărător. Dacă își dorește să aleagă dintr-o gamă extinsă de modele, atunci alternativa online este cea mai potrivită. Totuși, în cazul în care e vorba de o persoană atentă la detalii, care pune preț pe confortul personal, ce este definit de mai multe variabile, cel mai probabil ar bucura–o mult mai mult să poată încerca modelul de saltea, înainte de a face o achiziție.

Iată care sunt motivele de avut în vedere când vine vorba de cumpărarea unei saltele dintr-un magazin online sau dintr-un magazin fizic!

Motive PRO pentru a cumpăra o saltea dintr-un magazin online

Există un motiv solid pentru care oamenii, în general, iubesc cumpărăturile online din magazinele de specialitate - le pot face oricând, fără să fie nevoie să se deplaseze în locul respectiv. Nu trebuie să-și facă griji dacă magazinul este deschis sau nu, o pot face din confortul propriei locuințe și au acces la o gamă deosebit de variată de produse. De asemenea, mai au și posibilitatea de a se uita peste evaluările altor clienți, să citească recenzii în timp ce fac cumpărături și, astfel, să facă alegeri cât mai bine informate.

1. Mai multe opțiuni disponibile

Într-un magazin online de saltele se poate alege dintre mai multe modele deoarece există o gamă mult mai extinsă decât într-un magazin clasic. Un showroom clasic se poate specializa doar în câteva mărci și stiluri. Online – chiar dacă cineva se uită la un anumit brand – poate găsi modele diferite:

  • fie cu spumă de memorie,
  • fie cu arcuri,
  • latex,
  • hibride
  • și altele.

De asemenea, există și filtre care pot fi aplicate, astfel încât să se poată găsi mult mai ușor modelul dorit. Dar, oricum online se găseşte întotdeauna cea mai bogată şi variată oferta de produse, care poate nici nu ar încăpea fizic într-un showroom.

2. Prețuri ușor mai accesibile

De obicei, modelele disponibile în online au un preț relativ mai mic decât aceleași modele, însă expuse în magazine fizice. Asta pentru că se exclud costurile asociate cu intermedierea produsului sau alte costuri asociate expunerii. În plus, mulți retaileri online pot oferi și promoții și reduceri speciale, astfel încât oricine să-și poată lua modelul dorit, dar cu investiții mai mici.

3. Nicio presiune din partea comerciantului

Când se cumpără o saltea online, se scapă de stresul specific de a simți că „trebuie să te decizi” cât mai rapid, în magazin. Cumpărăturile online permit o cercetare mai atentă, comparaţii şi posibilitatea de a lua o decizie în propriul ritm, fără nicio eventuală presiune exterioară.

4. Posibilitatea de livrare la domiciliu

Evident, cumpărăturile online mai vin la pachet cu un alt beneficiu – posibilitatea ca produsul să fie livrat chiar la ușă. Cu doar câteva click-uri, în maximum 2-3 zile oricine poate avea salteaua livrată la propria ușă. Și unele magazine fizice, totuși, dispun de această alternativă. Pentru o taxă suplimentară, există chiar posibilitatea ca salteaua să fie asamblată și integrată în pat chiar de către livratori.

5. Politică transparentă de returnare

De obicei, achizițiile în online au o politică de returnare mult mai prietenoasă decât cele făcute în magazine fizice. Acest lucru este și în conformitatea reglementărilor legislative actuale. În ceea ce privește salteaua achiziționată, există și o perioadă de probă de care persoana dispune. În unele cazuri, returul este gratuit, dar există și posibilitatea de a fi necesară plătirea unei taxe suplimentare de retur.

Motive PRO pentru a cumpăra o saltea dintr-un magazin fizic

În general, motivele prezentate mai sus sunt valabile și în cazul cumpărăturilor făcute în magazinele fizice de domeniu. Totuși, există și câteva beneficii suplimentare, respectiv câteva mici inconveniente care pot apărea:

1. Posibilitatea de a încerca produsul înainte de a-l achiziționa

Conform Expert-Saltele.ro, principalul beneficiu este că salteaua poate fi văzută fizic și încercată înainte de a fi făcută o eventuală achiziție. Clienţii se pot întinde pe saltea, îi pot simți rezistența și, de fapt, îşi pot da aproape imediat seama dacă modelul respectiv este ceea ce căuta și le trebuie. Chiar dacă s-ar putea întinde doar câteva minute pe salteaua din magazin, acest lucru poate fi suficient pentru a-şi putea da seama imediat dacă un pat este prea moale sau prea ferm pentru gusturile lor, dacă le oferă sau nu sprijinul dorit pentru coloana vertebrală. Este mult mai greu în online, spre exemplu, să-şi dea seama de astfel de lucruri.

Unele persoane se pot confrunta cu probleme semnificative când vine vorba de salteaua pe care dorm. De exemplu, chiar și Regina Maria vorbește despre insomnie și oferă informații esențiale privitoare la cât de importantă este salteaua în definirea calității somnului.

2. Răspunsuri rapide la întrebările avute

Reprezentanții de vânzări pot ajuta cu sfaturi și răspunsuri în ceea ce privește alegerea unei saltele. Dacă cineva nu știe foarte clar ce își dorește sau are nevoie, ei l-ar putea redirecționa spre cele mai probabile opțiuni care i se potrivesc.Îi pot răspunde la orice întrebare ar avea, oricât de specifică ar fi aceasta. În acest sens, componenta umană a achiziției este foarte benefică.

Dacă cineva vrea să-şi achiziționeze o saltea în online și nu o poate testa, cel mai eficient ar fi să verifice recenziile și feedback-urile altor clienți anteriori. De asemenea, dacă există posibilitatea de a beneficia de o perioadă de probă, salteaua se poate returna într-o anumită perioadă, fără nicio problemă, în cazul în care se dovedește că nu se aliniază nevoilor și așteptărilor!

Bibliografie:

  1. https://edition.cnn.com/cnn-underscored/buying-mattress-online-vs-in-store
  2. https://amerisleep.com/blog/how-to-buy-a-mattress-without-trying-it-out/
  3. https://johnryanbydesign.co.uk/understanding-beds/buying-a-mattress-online
  4. https://www.sleepfoundation.org/mattress-information/how-to-buy-a-mattress-online

 

×