x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Șase idei pentru o sufragerie mai spațioasă

Șase idei pentru o sufragerie mai spațioasă

25 Oct 2021   •   13:11
Șase idei pentru o sufragerie mai spațioasă

Sufrageria poate fi considerată cea mai importantă încăpere a locuinței, deoarece acolo se strânge toată familia, acolo primești musafirii și tot acolo petreci cel mai mult timp atunci când ești acasă. De aceea, este important ca ea să fie primitoare, frumoasă, spațioasă, luminoasă, să îți dea mereu o stare de bine.

 

Tot aici se află și principalul televizor din casă, în jurul căruia se strâng toți membrii familiei și invitații. Acesta trebuie plasat corect, în așa fel încât vizibilitatea să fie cât mai bună pentru toată lumea. Dacă ești în căutare de oferte la smart TV, rămâi pe aproape, fiindcă se apropie Black Friday, care vine cu cele mai bune promoții din an.

 

În continuare iată 6 idei de amenajare a sufrageriei, astfel încât să ai cât mai mult spațiu la dispoziție și, totodată, să te bucuri de o amenajare interioară pe gustul tău:

1.Pune accent pe verticalitatea ferestrelor

 

Sufrageria ta poate părea mai spațioasă dacă alegi perdele sau draperii care urmăresc marginile ferestrei. Practic, perdelele mai înguste și eventual prinse de la baza tavanului dau impresia de înălțime și vor face camera să pară mai mare. Dacă ai și un tavan mai înalt, acesta va ajuta cu atât mai mult la impresia de spațiu, chiar dacă suprafața camerei este mai redusă.

 

Dacă stai la casă, poți realiza ferestre înalte, atât pentru ideea de spațiu pe verticală, cât și pentru mai multă lumină. De asemenea, este important ca perdelele să fie cât mai bogate ca material, pentru a sta mereu încrețite. Alege imprimeuri care îți plac și care se potrivesc coloristicii din casă. Te poți raporta atât la culoarea pereților, cât și la a canapelei și a altor elemente de mobilier.

2.Alege albul

 

Albul are capacitatea de a da senzația de spațiu și de loc aerisit. Pereții vopsiți în alb vor aduce mai multă luminozitate încăperii. Poți opta și pentru mobilier deschis la culoare, pentru aceeași senzație de spațiu. Dacă te simți copleșit de prea mult alb, poți opta pentru pete de culoare reprezentate de piese de mobilier sau de tablouri.

O canapea colorată sau înflorată, precum și un tablou în culori proaspete pot deveni centre de interes în încăpere. Practic, atunci când vrei să pui în valoare anumite obiecte de interior, fundalul alb este cel mai potrivit pentru reliefarea acestora. Albul pentru background îți lasă astfel loc pentru inspirație și inovație în ceea ce privește decorațiunile interioare.

3.Două măsuțe de cafea

 

Din sufragerie nu poate lipsi măsuța de cafea. Aceasta poate fi masivă sau lungă și atunci e posibil să nu ai spațiu suficient. Soluția poate fi reprezentată de… două măsuțe de cafea! Practic, acestea pot fi mai înguste și minimaliste, astfel încât să poată fi mutate ușor dintr-un loc în altul în funcție de necesități.

 

Poți avea acasă și măsuțe de cafea la set, în care una este mai înaltă, iar cealaltă, mai mică, poate fi depozitată sub ea. Astfel, pentru tine o poți folosi doar pe cea mare, iar atunci când primești musafiri o poți folosi și pe cea de a doua. O altă variantă este reprezentată și de masa rabatabilă, astfel încât o poți desface complet doar atunci când este necesar.

4.Oglinzi pentru spațiu și eleganță

 

Dacă simți că livingul este mic, orice ai face, mai poți apela la un truc. Montează mai multe oglinzi sau o oglindă mai mare pe unul din pereți și vei vedea cum spațiul pare că se mărește considerabil. Chiar dacă este o iluzie, senzația de spațiu mărit aduce relaxare și o stare de bine.

În plus, oglinzile vin cu un plus de eleganță pentru interior. Alege și mobilă în stil vintage - pot fi piese vechi, din lemn masiv, sau piese moderne, dar în stil baroc, neoclasic sau chiar rococo, dacă iubești aspectul opulent. Combinația dintre oglinzi și mobilă luxuriantă îți va conferi un living deosebit, demn de admirat ori de câte ori musafirii îți trec pragul.

5.Alege mobila la comandă

 

Atunci când spațiul din living este limitat, trebuie să îl folosești la maximum. Nu cumpăra mobilă cu dimensiuni standard, chiar dacă ai măsurat bine și ar părea că se potrivește. E posibil să îți rămână locuri goale, pe care nu vei reuși să le valorifici. Cel mai bine e să faci mobila la comandă, astfel încât să folosești fiecare colțișor.

 

Renunță la ideea de mobilă masivă și pune accent pe mobila modulară și pe cea extensibilă. E bine să îmbini utilul cu plăcutul, astfel că alege stilul și culorile care îți plac, dar nu uita că foarte importantă este latura practică a acelor piese de mobilier.

6.Extinde pe verticală

 

Atunci când spațiul este limitat în sufragerie, cel mai bine este să folosești spațiul vertical pentru așezarea diverselor obiecte. Poți instala rafturi cu diverse forme ingenioase sau poți opta pentru corpuri de bibliotecă pentru așezarea cărților sau a altor obiecte de decor. Astfel, decât să ai măsuțe sau vitrine care să îți ocupe spațiu pe orizontală, mai bine extinzi spațiul disponibil de-a lungul și de-a latul pereților.

Dacă îți dorești o bibliotecă în living, o poți construi în jurul unei canapele așezate la perete. Practic, rafturile bibliotecii vor înconjura canapeaua pentru musafiri - stânga, dreapta și partea de sus. Accesul la cărți va fi facil, iar aspectul decorativ unul deosebit.

 

Ține cont de aceste șase sfaturi pentru amenajarea livingului, astfel încât să maximizezi spațiul disponibil și să ai totodată un interior cu stil. Pune accent pe crearea unui loc confortabil, ospitalier și luminos, astfel încât să fie cât mai plăcut atât pentru familie, cât și pentru cei care vă vizitează.

 

Sursa foto: obeki.com, lushome.com, homedesignlover.com

 

 

 

×