x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Secretul alegerii obiectelor sanitare de calitate: De ce contează și cum să faci alegerea perfectă pentru baia ta?

Secretul alegerii obiectelor sanitare de calitate: De ce contează și cum să faci alegerea perfectă pentru baia ta?

28 Noi 2023   •   16:37
Secretul alegerii obiectelor sanitare de calitate: De ce contează și cum să faci alegerea perfectă pentru baia ta?
Sursa foto: www.neakaisa.ro

Băile au jucat întotdeauna un rol crucial în definirea esteticii generale a locuinței - motivul fiind farmecul, eleganța sau îmbinarea unor caracteristici care nu există în alte spații din casă. Cu toate acestea, de multe ori rămân unele dintre cele mai ignorate spații atunci când vine vorba de amenajare. Atunci când amenajăm sau renovăm o casă, ne uităm la fiecare detaliu posibil înainte de a cumpăra un produs, fie că este vorba de mobilă sau detalii precum luminile ambientale, perdelele sau de culoarea pereților. Aceeași atenție trebuie acordată și băii.

Băile au puterea de a face o declarație de stil în locuință, tocmai de aceea, atunci când începi procesul de amenajare, este important să analizezi cu atenție obiectele sanitare pe care le vei integra. Explorează fiecare colțișor al băii, stabilește necesitățile în termeni de design, funcționalitate și eficiență și apoi alege obiectele sanitare potrivite.

 

Primul aspect de care trebuie să ții cont este spațiul disponibil. Alege obiectele sanitare în funcție de dimensiunea băii tale. De exemplu, dacă ai o baie relativ mică și vei instala obiecte sanitare mari, cum ar fi un vas wc mai mare, aceasta va face ca baia ta să pară mai mică decât este. Astfel, ca regulă, trebuie să te asiguri că cel puțin 1/3 din cameră este liberă. Obiectivul final este de a găsi echilibrul perfect între utilitatea spațiului, ușurința de mișcare și confort.

Obiectele sanitare - finisaje și culori

Fie că este vorba de amenajarea unei case noi sau de renovare, accentul trebuie pus și pe obținerea unei băi moderne, armonioasă și în ton cu ultimele tendințe.

 

Alege culorile potrivite. Asigură-te că nuanțele plăcilor ceramice, ale obiectelor sanitare sau ale accesoriilor se potrivesc cu tema generală din casa ta. De exemplu, dacă în locuință există o tendință către accentele aurii, alege și în baie baterii în această nuanță. Pe neakaisa.ro ai la dispoziție o mulțime de baterii de baie aurii, negre sau crom, inclusiv baterii bideu de cea mai buna calitate, pentru a completa orice stil de design. 

Rămâi la tonuri neutre. Sunt atemporale și vor fi mereu în trend; această alegere te va ajuta să economisești bani care, altfel, ar fi cheltuiți pe cumpărarea de noi obiecte sanitare sau accesorii de baie de fiecare dată când schimbi tema băii. Pentru un aspect uniform alege spectrul de produse sanitare din aceeași gamă.

 

Este în regulă să fii puțin excentric și să alegi obiecte sanitare de culori diferite, însă doar dacă ai un simț de bază al combinațiilor de culori. În caz contrar, ar trebui să te limitezi la culori sigure, cum ar fi alb și negru, care oferă un aspect clasic și elegant.

Calitatea produselor

Calitatea obiectelor sanitare este esențială. Aspectele cruciale includ materialul de fabricație, finisajul și funcționalitatea, deoarece acestea influențează durabilitatea și rezistența la uzură. Eficiența energetică și certificările conform standardelor relevante sunt, de asemenea, importante, iar brandul și reputația producătorului pot servi drept indicatori ai calității. Instalarea corectă și ușurința în întreținere contribuie de asemenea la performanța pe termen lung a obiectelor sanitare.

 

 

Dacă vrei să fii sigur de calitatea produselor, achiziționează obiecte sanitare precum vas wc, lavoar sau bideu baie de pe Neakaisa.ro. Majoritatea brandurilor de produse sanitare au disponibile diverse serii și colecții care se pliază pe diferite bugete. Stabilește din timp bugetul de care dispui pentru achiziționarea obiectelor sanitare și asigură-te că nu te limitezi foarte tare, deoarece o investiție mai mare în prezent te va salva de reparații sau înlocuiri costisitoare pe viitor.

 

Atunci când cumperi obiecte sanitare, în special vase wc, bideuri și lavoare, fii foarte atent la acești doi factori: durabilitatea și designul. Obiectele mai sus menționate trebuie să fie suficient de rezistente pentru a nu se ciobi cu ușurință. În plus, acestea nu ar trebui să aibă margini ascuțite și ar trebui să se potrivească perfect în locul stabilit!

 

 

×