x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Semineul centrala termica

Semineul centrala termica

de Georgiana Teodorescu    |    20 Iul 2006   •   00:00
Semineul centrala termica
IDEI PENTRU CASA TA
Solutia perfecta pentru perpetuarea traditiei simbolice a semineului si cresterea functionalitatii lui Traditia si valoarea simbolica de camin pe care le-a capatat de-a lungul timpului au facut ca semineul sa fie un deziderat al tuturor celor care si-au construit case, indiferent de zona de amplasare sau de stilul ei. Dar cati dintre acestia il aprind in mod constant? Oricare din aceste case se incalzeste de fapt cu o centrala termica. Deci merita oare ideea de a avea un semineu asa o investitie? Desi el a fost inventat datorita nevoii omului de a se incalzi, functionalitatea lui aproape ca s-a pierdut de-a lungul vremii, atentia fiind puternic directionata pe latura sa estetica. Dar iata ca evolutia tehnologiei si-a pus si aici amprenta si s-a gasit solutia combinarii acestor doua calitati semnificative: designul unui semineu cu utilitatea unei centrale termice. Asa s-a nascut semineul-centrala termica.

Primii care l-au produs au fost italienii, care de altfel il exporta si in tara noastra in exclusivitate prin firma EGS Building Construct. Deloc costisitoare, semineele-centrala nu numai ca au un aspect foarte placut, dar sunt si foarte avantajoase din punct de vedere al confortului termic si al costurilor la facturile de incalzire.

Focarele pentru seminee- centrala pot fi imbracate in functie de preferintele clientului cu orice material, forma sau in orice stil, clasic, rustic sau modern. De asemenea, pot fi pozitionate dupa preferinte la perete, intr-unul din colturile camerei, in mijloc sau intr-un perete de separare a doua zone distincte, cu vedere din ambele parti

DETALII TEHNICE

Focarele pot fi alese in functie de dimensiune, putere termica globala, dar si de necesitatile proprietarilor avand in vedere kiturile (tipurile de automatizari pentru montare). Un astfel de focar poate incalzi pana la 700 mc, aproximativ 250 mp. De asemenea, fiecare focar poate fi imbracat in functie de preferintele clientului, dar si ales dintr-o ga-ma diversificata de modele ce se gasesc in cataloage. Avand in vedere geamul focarelor, acestea vin in diferite forme si dimensiuni: plat, prismatic, cu vedere laterala sau rotund. Ele au structura confectionata din otel cu o forma semicirculara ce permite o adancime adaptata in mod special la gatirea alimentelor, fiind prevazute cu suport pentru gratar. Kiturile preasamblate pentru producerea de apa calda sanitara si agent termic pentru calorifere sunt de trei tipuri: cu producere de apa calda sanitara, fara producere de apa calda sanitara, dar cu producere de agent termic pentru calorifere si unul cu posibilitatea de cuplare in paralel la centrala pe gaz deja existenta si cu producere de apa calda sanitara si agent termic pentru calorifere.
Preturile focarelor pentru semineul- centrala termica sunt foarte apropiate de cele ale focarelor clasice si variaza de la 915 de euro la 1.500 de euro, in functie de puterea necesara. La aceasta se adauga costul kitului, de la 400 la 550 de euro, in functie de tipul lui

SFATUL DESIGNERULUI
Ne aflam in plin sezon al constructiilor, cand teoretic cei care au inceput ridicarea unei case se preocupa acum de gasirea solutiilor tehnice pentru sporirea confortului locuintei. Pentru ei si nu numai, prezint o noutate absoluta in productia mondiala de seminee, disponibila acum si la noi in tara.
×