x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Sfaturi de amenajare care te vor ajuta să aduci primăvara în dormitorul tău

Sfaturi de amenajare care te vor ajuta să aduci primăvara în dormitorul tău

11 Mar 2021   •   12:17
Sfaturi de amenajare care te vor ajuta să aduci primăvara în dormitorul tău

Primăvara este anotimpul în care natura revine la viață și cel în care putem renunța la hainele de iarnă, pentru a ne bucura de ținute mai lejere, în culori vii și cu imprimeuri deosebite. Totuși, pentru a întâmpina cum se cuvine acest sezon al renașterii, este bine să facem o serie de schimbări care să ne permită să primim razele soarelui și mirosul îmbietor al florilor și în propria locuință.

 

Cu toate că dormitorul este camera în care petreci cel mai mult timp dormind, acest loc poate fi și unul al relaxării, în care te poți bucura de activitățile tale preferate sau chiar medita, într-un decor care să încurajeze confortul și liniștea.

 

Astfel, pentru a savura din plin toate schimbările acestui sezon și pentru a da dormitorului tău un aer primăvăratic, potrivit pentru această perioadă a anului, există o serie de schimbări ingenioase pe care le poți face, fără a fi nevoit să investești foarte mult timp. În cele ce urmează îți oferim o serie de sfaturi care să te ajute să aduci primăvara în dormitorul tău:

 

Oferă-i dormitorului un plus de culoare

Pentru că primăvara este anotimpul culorilor vii și pastelate, un prim pas prin care să-i oferi dormitorului tău același aer festiv și asortat cu spectacolul cromatic de afară este includerea de elemente de diferite culori și în camera ta. Pentru că punctul central din orice dormitor este patul, poți începe prin alegerea unei lenjerii de pat cu nuanțe cromatice vii, deschise, cum ar fi lila, olive, portocaliu, frez, galben sau chiar roz, care vor oferi dormitorului acel aer primăvăratic pe care ți-l dorești.

 

Dacă îți dorești să realizezi un contrast cromatic deosebit, dar și să dai o notă de eleganță dormitorului tău, alege o mocheta într-o nuanță închisă, care va completa de minune aspectul întregii amenajări, conferindu-i bun gust și unicitate. De asemenea, pentru a crea un cadru destins, asortat cu cel de afară, poți completa aspectul camerei cu ajutorul unor ornamente, tablouri sau accesorii de cameră în culori cât mai variate și cât mai vii.

 

Lasă razele soarelui să pătrundă în cameră

Pe lângă numeroasele culori, primăvara îți oferă și șansa de a te bucura din plin de lumina naturală și de razele soarelui care îți inundă întreaga locuință. Dacă dormitorul este spațiul tău de relaxare, în care îți place să te refugiezi și pe parcursul zilei, poți crea un cadru potrivit, astfel încât să te bucuri de lumina soarelui pentru cât mai mult timp.

 

De pildă, poți începe prin a renunța la perdelele groase, pe care le poți înlocui cu unele mai delicate, care să permită razelor soarelui să pătrundă în dormitor, pentru a te putea bucura, pe întreg parcursul zilei, de activități precum cititul sau scrisul, fără a avea nevoie de iluminat artificial. Dacă nu ești o persoană matinală, poți alege să păstrezi draperiile actuale, pentru a avea un control mai mare asupra luminii care intră în cameră.

 

Înconjoară-te de mirosul de primăvară

Pe lângă culori, primăvara este și anotimpul în care mirosul florilor ne încântă simțul olfactiv și ne răsfață cu felurite arome. Dacă îți dorești ceva mai mult și vrei ca mirosurile de primăvară să pătrundă și în dormitorul tău, poți apela la o serie de trucuri prin care să obții acest rezultat.

 

Dacă, din diferite motive, nu poți ține fereastra deschisă pe parcursul întregii zile, poți aduce aromele de primăvară în dormitorul tău prin alte metode. De exemplu, poți folosi odorizante de cameră cu un parfum de flori de primăvară sau, de ce nu, chiar flori.

 

Pune accent pe confort

Chiar dacă, în prezent, nu mai poți petrece atât de mult timp afară precum în alți ani, ai posibilitatea de a-ți crea un cadru interior în care să te simți bine și să te relaxezi, fiind în contact direct cu natura.

 

Pe lângă ideile de amenajare prezentate anterior, menite să aducă primăvara în dormitorul tău, este important și să-ți amenajezi spațiul astfel încât să beneficiezi de un nivel înalt de confort atunci când te odihnești, citești, scrii sau te bucuri de o activitate care îți aduce plăcere. Astfel, poți profita de venirea primăverii pentru a-ți înlocui salteaua patului, scaunul sau biroul de lucru cu unele mai confortabile, care să încurajeze relaxarea.

 

Bucură-te din plin de venirea primăverii și amenajează-ți dormitorul astfel încât să poți simți cu adevărat toate schimbările venite odată cu acest anotimp. Pune accent atât pe aspect, cât și pe confort, pentru a savura la intensitate maximă fiecare clipă de relaxare petrecută în interior.

 

Sursă foto: Shutterstock 

×