x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Sfaturi de la specialiști pentru alegerea instalațiilor sanitare potrivite

Sfaturi de la specialiști pentru alegerea instalațiilor sanitare potrivite

11 Dec 2023   •   18:00
Sfaturi de la specialiști pentru alegerea instalațiilor sanitare potrivite

Instalația sanitară este reprezentată de conductele și țevile utilizate pentru circuitele de apă casă, cât și de modalitățile de încălzire și canalizare. Se poate găsi în bucătărie, în baie, spălătorie sau alte locuri din casă. Alegerea acesteia trebuie să țină cont de un ansamblu de criterii importante. Care sunt cele mai bune sfaturi de la specialiști pentru a alege instalațiile sanitare potrivite? Le expunem în cele ce urmează:

Ține cont de bugetul de care dispui

Atunci când vorbim despre fitinguri PPR sau despre orice alte elemente care compun o instalație sanitară, unul din cei mai importanți factori îl reprezintă bugetul. Prima etapă pentru alegerea instalațiilor sanitare potrivite și a te asigura de faptul că o poți cumpăra, constă în a elabora o listă de nevoi. În acest fel, poți avea o idee cu privire la bugetul de care vei avea nevoie. După ce ai stabilit lista cu materialele de cumpărat, va trebui să încerci să repartizezi bugetul, pentru a fi sigur că va acoperi toate costurile implicate.

Pentru a face acest lucru, trebuie, de asemenea, să te informezi cu privire la prețul fiecărui echipament.

Deoarece există game diferite ale fiecărui produs, poți apela la sfatul unui profesionist în domeniu, pentru a alege tevi ppr, de exemplu. Să apelezi la ajutorul unui instalator este cea mai bună opțiune. Acesta te va ghida în alegerea ta, recomandându-ți cele mai bune produse.

Ține cont de nevoile tale

Pentru a alege așa cum trebuie instalațiile sanitare, va trebui să ții cont și de nevoile tale. De exemplu, dacă vorbim despre un duș, accesoriile vor fi diferite, spre deosebire de o chiuvetă. Din aceste motive, va trebui să fii cât mai precis. Poate în unele locuri vei avea nevoie de o teava PPR de 20 deci trebuie să ai o idee precisă cu privire la lucrurile de care ai nevoie.

Ține cont de calitate

Calitatea materialelor este un alt aspect important de care să ții cont. Nu este de ajuns să ai instalațiile sanitare potrivite. Trebuie să răspundă cu adevărat nevoilor tale. Poți să ai un echipament de calitate și în funcție de buget. Ține cont de sfaturile specialiștilor. Aceștia îți vor prezenta toate opțiunile disponibile pentru a te putea orienta cât mai bine.

Ține cont și de spațiul disponibil

Spațiul disponibil sau spațiul care va fi dedicat instalațiilor sanitare este și el un criteriu foarte important. Trebuie deci să ții cont și de acest aspect înainte de a alege dimensiunile echipamentelor. Dacă spațiul este unul mic va trebui să găsești soluțiile optime, astfel încât acestea să se plieze pe nevoile tale.

 

×