x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Simplu si de efect

Simplu si de efect

06 Mai 2005   •   00:00

Tineri, frumosi si ambitiosi. Iata ce ii defineste pe cei doi soti, proprietari ai apartamentului pe care vi-l prezentam. Modern, simplu si elegant sunt cuvintele care descriu, de aceasta data, personalitatea spatiului. Interiorul a fost ambientat de designerul Anca Iorgoveanu.

Aflat in vecinatatea complexului comercial Mall, apartamentul din imagine a fost amenajat pentru proprietarii tineri tinandu-se cont de la inceput ca acesta va fi doar primul pas in amenajarea viitoarei "case de vis", cu mai multe camere ample si cu gradina. Aspectul sau rafinat si cochet fac insa din el mai mult decat o locuinta temporara.

Livingul este cel care confera spatiului un caracter complex, aranjarea sa fiind conceputa pornind atat de la principiile feng-shui, cat si de la ideile beneficiarului, si el designer, insa vestimentar. Dintre acestea, trebuie mentionate: pielea de vaca (aceasta inlocuieste clasicul covor), iluminatul simplu, fara scafe si spoturi, precum si alegerea perdelelor.

Efectul de ansamblu se bazeaza pe contrastul dominant dintre lemnul wenge al mobilierului si nuantele crem ale tapiteriei. Mobilierul Rovere, adus din Italia, cu linii simple, armonioase, da livingului o nota personala, cocheta si contribuie la intimizarea spatiului.

Chiar de la intrare s-a avut in vedere coerenta interioara a locuintei. Intre bucatarie si hol, peretele a fost reconfigurat cu ajutorul gips-cartonului, pentru a filtra lumina prin golurile sale simetrice. Nuantele de bej si crem ale mobilierului bucatariei, cu design tineresc, si ale faiantei Marazzi se imbina expresiv cu griul metalic, rece, al electrocasnicelor.

Dormitorul se remarca, in cadrul ansamblului locuintei, printr-o amenajare usor atipica, dar de un efect interesant: tablia patului a fost proiectata special in asa fel incat sa urmeze conturul peretilor, in situatia in care patul propriu-zis a fost asezat pe diagonala, pentru o mai buna exploatare a spatiului disponibil, de altfel nu foarte amplu. In plus, peretele din fata acestuia prezinta un finisaj deosebit, obtinut prin vopsirea in alb a unei suprafete din piatra de rau. Scopul a fost acela de a realiza o suprafata mai putin monotona pentru privirea cuiva asezat in pat, inainte de a adormi. S-a luat in calcul efectul psihologic in proiectarea interiorului, lucru a carui originalitate nu trebuie neglijata.

Dressingul, caruia tanarul cuplu i-a acordat pentru moment o intreaga incapere, destinata sa devina ulterior camera copilului, urmeaza aceeasi linie de o eleganta simplitate ca si amenajarea dormitorului, insa cu un plus de culoare datorat jocului orizontal al dungilor covorului.

Baia principala constituie un spectacol de culoare si forme. Lavoarul de sticla cu accesorii metalice contrasteaza cu rosul aprins al faiantei. Totul a fost calculat pentru a scoate in evidenta cateva elemente: oglinda, cada cu hidromasaj si peretele texturat cu tencuiala de exterior rosie. Acesta din urma reia motivul patratului, pe care l-am intalnit in bucatarie, prin caramizile de sticla incastrate in el. Fiecare coltisor, fiecare decoratiune isi are propria poveste. Multe dintre obiecte au fost aduse din Italia sau Austria.

Proprietarii merita apreciati atat pentru aportul propriu de idei in configurarea ansamblului, cat si pentru buna colaborare cu designerul, deoarece au inteles cat de importanta este aceasta pentru rezultatul final. Si rezultatul vorbeste de la sine!

Gabriela Popescu
×