x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Sinaxar. Sfântul Sfințit Mucenic Metodie și Sfântul Calist patriarhul Constantinopolului. Proorocirea despre căderea Constantinopolului

Sinaxar. Sfântul Sfințit Mucenic Metodie și Sfântul Calist patriarhul Constantinopolului. Proorocirea despre căderea Constantinopolului

20 Iun 2015   •   00:26
Sinaxar. Sfântul Sfințit Mucenic Metodie și Sfântul Calist patriarhul Constantinopolului. Proorocirea despre căderea Constantinopolului
Sfântul Sfințit Mucenic Metodie

Pe data de 20 iunie, în Biserica Ortodoxă, se face pomenirea Sfântului Sfințit Mucenic Metodie. Acesta a îmbrățișat viața monahală încă din tinerețe. Pentru viața sa curată și bineplăcuta lui Dumnezeu a fost chemat la arhierie, fiind numit Arhiepiscop al cetății Patarelor din Licia.

Sfântul Metodie a fost un adversar al ereziei lui Origen. S-a săvârșit muceniceste în cetatea Chalcis din Siria, pe vremea împăratului Aurelian. Sfântul Mucenic Metodie a prorocit căderea Constantinopolului.

Citește și Muntele INTERZIS femeilor sau „ATHOSUL MARAMUREȘULUI”. Află ce minuni se petrec acolo

Sfantul Calist patriarhul Constantinopolului

Sfântul Calist I, Patriarhul Constantinopolului, s-a nevoit la început în Muntele Athos sub îndrumarea duhovnicească a Sf. Grigore Sinaitul, a cărui viaţă a şi scris-o.

În 1350 a fost ales Patriarh al Constantinopolului, rămânînd în funcţie sub împăraţii Ioan Cantacuzino (1341-1355) şi Ioan Paleologul (1341-1376).

În 1354 s-a retras în liniştea mănăstirii pe care a ridicat-o în cinstea Sf. Mamas la Tenedos, iar mai târziu a fost pus din nou în scaunul de patriarh între anii 1355-1363.

Sfântul Patriarh Calist .......................

Citește articolul integral pe ANTENA SATELOR


×