x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Sinteza editiei de debut Construct Expo Ambient 2006

Sinteza editiei de debut Construct Expo Ambient 2006

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    Catiusa Ivanov    |    25 Mai 2006   •   00:00
Sinteza editiei de debut Construct Expo Ambient 2006

In 5 zile de manifestare, Expo Ambient a reusit sa intareasca convingerea ca si domeniul constructiilor este unul perisabil moral si ca trebuie sa constientizezi faptul ca exista rezolvari pentru oricare dintre problemele tale de amenajare, trebuie doar sa le descoperi Constructiile noi, reparatiile, consolidarile, cosmetizarile, modernizarile sunt activitatile care au contribuit semnificativ la dezvoltarea pietei de constructii de la noi, si continua sa o faca. Solutii pentru ducerea la bun sfarsit a acestor activitati au fost prezentate pe o suprafata de 48.500 mp, de un numar impresionant de firme - 700 de firme (540 romanesti si 160 straine) din 18 tari la editia de debut a Construct Expo Ambient. Va propunem o foarte scurta trecere in revista a lucrurilor dezvaluite de aceasta manifestare, o recapitulare care sa ajute la reconsiderarea reperelor pentru domeniul amenajarilor sau poate chiar sa va inspire.

MATERIALE ANTISTRES


An de an, tot mai multe firme aleg sa distribuie sau sa produca materiale termoizolante. Una din explicatii ar fi apropierea, integrarii Romaniei in Uniunea Europeana si alinierea legislatiei noastre la a lor. In tari europene precum Germania sau Anglia, cladirile noi nu se mai construiesc de mult, fara termoizolatie, existand legi care stabilesc un coeficient maxim de transfer termic. Firme precum Daw Benta sau Henkel Bautechnik au venit sa faca cunoscute produse din aceasta categorie cum ar fi: termosisteme cu polistiren expandat, extrudat sau vata minerala, dar si adezivi, mase de spaclu si accesorii necesare lucrarilor de termoizolatie.

Materialele antistres, numite asa datorita proprietatilor acustice, au fost foarte bine reprezentate la aceasta manifestare. Fie ca este vorba de lambriuri acustice, tencuieli acustice, finisaje acustice din spuma melaminica cu fata textila, corpuri volumetrice fonoabsorbante, materiale acustice pentru pardoseli tip "dala flotanta" sau materiale antisoc si antivibratii, produsele fonoabsorbante au fost un succes, un segment tot mai mare de consumatori fiind interesati. Preturile acestor materiale au mai scazut, variind intre 120 si 200 euro/mp. Alta surpriza a targului au fost solutiile ignifuge. Prezente sub forma de grunduri, vopsele sau solutii, acestea protejeaza impotriva focului lemnul, fierul, plasticul si materialele textile. Preturile produselor sunt accesibile, iar eficienta lor este garantata o perioada lunga de timp (5-10 ani).

PARCHET POLIVALENT


In ceea ce priveste imbracarea planseului, este de apreciat grija de care au dat dovada producatorii de parchet in a lua in calcul fiecare dintre optiunile exprimate de clienti, mergand pana la detaliu. Aceasta grija este vadita de diversitatea solutiilor adaptate fiecareia dintre nevoi. Se vede faptul ca in ceea ce priveste aceasta dimensiune a unei incaperi am devenit foarte sofisticati! Parchetul raspunde in afara cerintelor clasice precum: uzul rezidential sau comercial, traficul intens sau moderat, si unor cerinte specifice, cum ar fi: curatirea usoara, rezistenta la flacara sau la scrumul de tigara, pastrarea culorii si a stralucirii, rezistenta la uzura prin frecare si prin presare, rezistenta la patare, rezistenta la abraziune si implicit la mobilierul pe roti sau la cel cu picioare, sa nu produca zgomot atunci cand este calcat.

S-a mers pana la cautarea unor tehnologii mai avantajoase de asamblare, asa cum, de pilda, am cunoscut aici un profil numit profil S cu dubla incuietoare ce asigura demontarea si remontarea parchetului! Se pare ca producatorii de parchet ne-au rezolvat orice mic capriciu pe care l-am avea referitor la acesta! De remarcat este si faptul ca parchetul din lemn natural (din lemn masiv sau stratificat) a castigat teren in randul clientilor, in defavoarea celui laminat. Doar asa se poate explica oferta bogata de parchet din sortimente de lemn - de la stejar, salcam, pana la esente exotice, cum ar fi bambusul sau tek-ul.

MOBILIER PENTRU GRADINA


Mobilier in stilul clasic al gradinilor ce inconjurau castelele de odinioara este ceea ce ne propune firma romano-germana THORMA Manufactory. Piese din aluminiu turnat manual, vopsit cu vopsea rezistenta la intemperii si radiatii UV
Elementele decorative din fier forjat revin la moda, sau cel putin asta a fost concluzia noastra dupa ce am stat de vorba cu producatorii. Acest material este preferat pentru rafinamentul si eleganta pe care o confera dar si pentru rezistenta si functionalitatea sa. Au fost prezente atat piese de mobilier pentru interior (mese, scaune, paturi, sfesnice), dar mai ales elemente decorative pentru exterior (fantani arteziene, felinare, cutii postale, foisoare, grilaje pentru geamuri sau balustrade).Si in cazul acestui material extravagantul si-a facut simtita prezenta: tablourile din fier forjat. Acestea au impresionat prin minutiozitatea lucraturii si prin materialul din care au fost create.

VOPSELURILE… O EVOLUTIE INTERESANTA


Pentru simplul fapt ca consumatorilor nu le mai convine sa dea gres cu lucrari de acoperire a peretilor care le consuma timp si energie, alegerile lor in aceasta privinta se indreapta catre produse de calitate si cu o functionalitate maxima, care sa raspunda problemelor de amenajare ale acestor suprafete. Puteti gasi pe piata la acest moment produse cu o eficienta ridicata precum: vopsele rezistente la murdarire, vopsele care previn si chiar elimina mucegaiul, vopsele anticondens, vopsele pe baza de silicati special concepute pentru edificiile istorice, chiar si vopsele cu rol «curativ» care ajuta la insanatosirea peretilor exteriori atacati de mucegaiuri, muschi sau alge.

Coloratul peretilor poate fi considerat o arta atunci cand vezi astfel de rezultate. Vopselele cu efecte speciale au inceput sa prinda si la noi Producatorii de tamplarie termoizolanta tintesc standardele impuse de UE, fapt imbucurator pentru consumatori, care vor avea parte de calitate sporita
×