x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Stil natural reinterpretat

Stil natural reinterpretat

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    16 Mai 2009   •   00:00
Stil natural reinterpretat
Sursa foto: /

O manieră aparte de abordare a stilului natural de ambientare, pentru zona de dinning, a fost arătată de brandul Hülsta prin colecţia Now prezentată în cadrul reputatei expoziţii IMM Cologne, ediţia 2009. În primul rând, ansamblul coloristic este cel care face toată diferenţa. Este constituit din nuanţa nisipie a finiturii lemnului de stejar şi din non culoarea alb, plus alte accente decorative dintre care negrul se remarcă cel mai tare.



ELEMENTE CARACTERISTICE: ALB, LEMN DE STEJAR ŞI IMPRIMEURI FLORALE
Adoptând această schemă, încăperii îi este asigurat un aer liniştitor şi relaxant, menit să te scoată cu totul din schema agitată a zilelor moderne. În cazul colecţiei propuse de Hülsta, efectul rece al albului a fost temperat nu numai de căldura şi intimitatea aduse de lemnul de stejar, ci şi de accentele decorative florale care se regăsesc pe ţesătura ce îmbracă tapiţeria scaunelor sau se regăsesc sablate pe gemurile dulapurilor. O dovadă în plus că decoraţiunile florale reprezintă una dintre tendinţele decorative "pe val".

Deşi negrul aduce unui interior un aer sobru şi rece, de data asta fiind vorba despre flori colorate astfel, care se regăsesc imprimate doar pe tapiseria scaunelor, el devine un accent cu rol de animare a zonei.

MASA ROTUNDĂ
O particularitate de formă la care s-a făcut apel în ideea de a aduce căldura zonei, este masa de dinning construită pe rotund. O astfel de formă "prietenoasă" poate să aducă spaţiului un caracter intim, mesajul subliminal pe care-l transmite fiind acela de apropiere, de relaţii amiabile între cei care stau în jurul ei.

4887-91662-04_11_case8copy.jpgUŞI PENTRU INTERIOR ŞI EXTERIOR
De la începutul acestei luni este prezentă pe piaţa noastră o nouă gamă de uşi, pentru interior şi exterior. Uşile QFort, pentru că despre ele este vorba, sunt produse în Germania, au o durată medie de utilizare de 20 de ani. Nuanţele oferite, atât pentru uşile de interior, cât şi pentru cele de exterior sunt: fag, stejar, nuc şi wenge. Uşile de interior pot fi prevăzute cu diverse decupaje decorative. Compania Casa Noastră, cea care distribuie aceste uşi, promite un termen de livrare de două săptămâni şi servicii conexe de consultanţă, montaj şi service chiar şi după cei cinci ani de garanţie.  

×
Subiecte în articol: dialog constructiv