x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Studiu de caz particular

Studiu de caz particular

10 Oct 2009   •   00:00
Studiu de caz particular

Proiect de locuinţă unifamilială modernă cu suprafaţă utilă de 174.80 MP şi plan desfăşurat pe lungimea unui lot de teren îngust, rezultat dintr-o lotizare defectuoasă ce impune restricţii de amplasare şi organizare a construcţiei.



Casa prezentată în acest număr este o propunere de locuinţă S+P+1 ce urmează a se realiza într-o situaţie particulară: pe un amplasament cu dimensiuni mici (11mx26m) rezultat dintr-o lotizare defectuoasă a terenului, care obligă la poziţionarea construcţiei pe una din limitele de proprietate (26m). Accesul se face printr-un hol ce deserveşte funcţiunile importante la nivelul parterului: living-room, biroul, un coridor adiacent din care se accede la bucătărie sau la grupul sanitar şi scara care face legătura între toate nivelurile clădirii.

Livingul este o încăpere generoasă, fiind în legătură directă cu sufrageria, dar despărţit de aceasta prin două trepte. Spaţiul este deschis şi luminos, având ferestre atât spre stradă, cât şi spre partea din spate a terenului, pentru a oferi o mai bună iluminare a încăperii, precum şi accesul la terasa din spatele clădirii. Terasa este accesibilă atât din spaţiul bucătăriei, cât şi din sufragerie.

La etaj sunt trei dormitoare, un dormitor matrimonial, un dormitor pentru copil, fiecare din acestea având baie proprie, şi un dormitor pentru oaspeţi, pentru care s-a prevăzut o baie cu accesul dintr-un degajament. Terasa dormitorului de oaspeţi marchează şi acoperă accesul principal în clădire. În subsolul clădirii se află garajul din care se ajunge uşor la nivelul parterului în zona bucătăriei şi spaţii tehnice sau de depozitare.

Premizele conceptului
Având în vedere preţurile ridicate ale terenurilor în zonele rezidenţiale, această locuinţă este proiectată pentru a oferi spaţii generoase cu costuri minime, şi oferă de asemenea intimitatea necesară prin retragerea faţă de stradă şi prin amplasarea terasei spaţioase amenajată în spatele clădirii.

Finisajele propuse sunt de calitate bună şi au toate aspect de materiale naturale. Imaginea de ansamblu a construcţiei este una echilibrată, simplă prin liniile arhitecturale moderne şi expresivă prin îmbinarea spontană de volume.

Proiect conceput de arhitecţii Bogdan E. Bobic şi Vlad Georgescu
telefon: 0740 02.57.52, 0722.45.52.23

×
Subiecte în articol: proiect de casă