x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Terasă amenajată în stil modern

Terasă amenajată în stil modern

de Georgiana Teodorescu    |    10 Iul 2010   •   00:00
Terasă amenajată în stil modern

Complexitatea unei terasei este cu atât mai ridicată, cu cât în amenajarea ei au fost implicate şi alte elemente decât cele vegetale, precum focul sau apa. Proiectul de astăzi include toate aceste elemente, fiecare dintre ele cu particularităţi şi elemente-surpriză. Complexitatea terasei provine şi din multitudinea de funcţiuni: zona de relaxare, zona de odihnă, zona de dinning sau cea de contemplare.


UTILITATE ŞI DECOR
Racordarea terasei la apă, electricitate şi gaz a fost posibilă datorită proximităţii faţă de locuinţă, costurile de branşare fiind destul de reduse. Lemnul a fost utilizat cu precădere ca material în realizarea terasei şi a mobilierului. Pentru separeu au fost improvizaţi pereţi din lemn vopsiţi în alb şi o membrană textilă impermeabilă. Această zonă permite odihna pe terasă şi oferă protecţie faţă de ploaie, insecte sau raze UV. Pentru şemineu şi bazin a fost folosit betonul placat cu plăci de piatră, a căror geometrie simplă, ortogonală contrastează cu vegetaţia organică plantată în spatele lor. Zona de dinning a fost amenajată cu mobilier în stil japonez, foarte jos, cu masă din lemn masiv şi scaune tip pernă. Vegetaţia din containerele de marmură este un accent vertical atribuit grădinii. Un element spectaculos este şi peretele vegetal din iederă canadiană.

Deşi complexitatea grădinii este ridicată, costurile amenajarii ei nu trec de 2.500 de euro, iar timpul de realizare din momentul aprobării proiectului nu depăşeşte două săptămâni.

Proiect realizat de Urbanist Peisagist Luminiţa Tăbîrcă
Contact: 0746696902/ luminitatabarca@yahoo.com

×
Subiecte în articol: proiect de grădină