x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Top 5 pași pe care trebuie să îi urmezi pentru a avea cel mai frumos spațiu de relaxare chiar la tine acasă

Top 5 pași pe care trebuie să îi urmezi pentru a avea cel mai frumos spațiu de relaxare chiar la tine acasă

21 Aug 2024   •   17:11
Top 5 pași pe care trebuie să îi urmezi pentru a avea cel mai frumos spațiu de relaxare chiar la tine acasă
Sursa foto: Pexels.com

O terasă poate deveni o adevărată oază de relaxare, cu ajutorul unor accesorii și elemente de decor atent alese. Prin urmare, dacă vrei să îți transformi acest spațiu într-un loc unde să te poți retrage în liniște, trebuie să acorzi atenție câtorva lucruri esențiale și să aplici anumite idei creative.

În rândurile ce urmează, vom vorbi despre pașii pe care trebuie să îi urmezi, în cazul în care vrei să îți dotezi terasa cu obiecte și accesorii potrivite pentru relaxare.

 Iată câteva sugestii despre cum îți poți decora terasa:

1. Cumpără-ți o canapea de exterior cât mai confortabilă

După ce ai stabilit unde vrei să-ți amenajezi terasa, primul pas pe care trebuie să îl faci este acela de a-ți achiziționa o canapea. Așadar, trebuie să optezi pentru un model rezistent la schimbările meteo și de temperatură, confecționat din materiale de cea mai bună calitate. În plus, o canapea modulară este ideală deoarece îți permite să o ajustezi în funcție de spațiul și nevoile tale. De asemenea, o mai poți accesoriza cu perne decorative de diferite culori sau cu o pătură moale, care poate adăuga un plus de confort și căldură în serile mai răcoroase.

2. Ia-ți un hamac tip scaun

Dacă pentru tine relaxarea înseamnă să stai, după o zi obositoare, și să citești o carte bună, atunci ai nevoie de un obiect care să îți ofere tot confortul necesar. Așadar, trebuie să intri pe ha.ro și să îți cauți un hamac tip scaun, deoarece acesta este perfect pentru un moment de lectură în aer liber. De asemenea, trebuie să te asiguri că ai un suport solid sau un copac suficient de robust pentru a putea să îl montezi, iar dacă nu ai un punct de fixare adecvat, îți poți cumpăra unul cu susținere proprie.

3. Alege o masă și niște scaune potrivite

Când se lasă seara, pe timp de răcoare, este foarte plăcut să ieși afară cu o băutură rece pe care să o savurezi în liniște. Prin urmare, pentru acest lucru ai nevoie de o masă și niște scaune, atent alese în funcție de spațiul tău. De asemenea, materialul din care sunt confecționate poate fi din ratan sau lemn masiv, deoarece acestea au o durabilitate mult mai mare în timp.

4. Aplică lumini ambientale

Pentru un ambient cât mai plăcut, poți opta pentru o ghirlandă de grădină, care poate transforma complet atmosfera terasei tale. Ghirlandele cu becuri LED, lămpile solare sau felinarele sunt cele mai căutate opțiuni pentru terase, deoarece creează o lumină caldă și primitoare. Mai mult, le poți atârna deasupra canapelei sau de-a lungul balustradei, pentru un efect spectaculos pe timp de seară.

5. Adaugă și niște flori

Nu în ultimul rând, pentru a avea o imagine cât mai completă, trebuie să adaugi și câteva plante, care să-ți ofere o notă de prospețime, dar și o pată de culoare pe terasa ta. Așadar, poți să alegi flori perene, suculente sau ierburi aromatice, care sunt ușor de întreținut și se potrivesc condițiilor de lumină din spațiul tău.

În concluzie, dacă alegi cu grijă fiecare element pe care îl dorești pentru terasa ta, poți să îți creezi cel mai bun refugiu personal chiar la tine acasă!

 

 

×