x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Tot confortul In 130 mp

Tot confortul In 130 mp

de Georgiana Teodorescu    |    10 Aug 2006   •   00:00
Tot confortul In 130 mp

PROIECT DE CASA
O casa echilibrata in care pot convietui in armonie trei generatii
PROIECT DE CASA
O casa echilibrata in care pot convietui in armonie trei generatii

Cu un teren de dimensiuni reduse, beneficiarul a dorit utilizarea spatiului din interiorul perimetrului construit doar pentru spatiu interior, excluzand balcoanele si logiile si utilizand o suprafata minima pentru terasa, ca spatiu intermediar intre afara si inauntru.

Numita sugestiv de arhitect "Piccolissima", casa este gandita pentru un teren intre 400-500 mp suprafata. Cu toate ca pare neincapatoare, aceasta casuta beneficiaza de toate functiunile ce ofera locatarilor ei confort fizic si psihic necesar vietii cotidiene, raspunzand cerintelor estetice, prin originalitatea distribuirii spatiului interior atat pentru satisfacerea necesitatilor vitale, cat si pentru relaxare si agrement.

Utilizarea la maximum a spatiului s-a facut nu numai in plan orizontal, ci si in plan vertical. Zonele de circulatie intre spatiile importante sunt si ele bine distribuite, pe trasee si cai de acces care usureaza miscarea.

DETALII TEHNICE

Locuinta este incalzita cu ajutorul unei centrale proprii.

Din punct de vedere structural, desi micuta ca dimensiuni, este foarte robusta, scheletul fiind alcatuit din cadre de beton armat, cu inchideri exterioare din BCA placat cu polistiren extrudat, pentru protejarea structurii, iar in interior, pentru separarea spatiilor, utilizandu-se rigipsul, fapt ce ofera proprietarilor posibilitarea redistribuirii functiunilor in timp.

Desi are o amprenta la sol extrem de mica, casa beneficiaza de toate functiunile de care este nevoie pentru a oferi proprietarilor ei confortul fizic si psihic necesar vietii cotidiene

26.700 euro
pret la rosu recomandat de arhitect
  • Proiect conceput de arhitect Doina Chisu,
    studenti arhitecti Stefan Hutanu si Florin Enache
  • CATRE ARHITECTI
    Jurnalul National, prin suplimentul Jurnalul casei mele, vine in sprijinul arhitectilor prin rubrica "Proiect de casa", in care ii invitam sa isi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot aparea in acest format in paginile suplimentului. Pentru detalii ne puteti scrie la adresele de e-mail jcm@jurnalul.ro sau georgiana.teodorescu@jurnalul.ro.
    ×