x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Tot felul de soluţii pentru ferestre

Tot felul de soluţii pentru ferestre

de Maria Enadie    |    23 Mai 2009   •   00:00
Tot felul de soluţii pentru ferestre

Cu vara deja instalată, şi pregătită să încingă betonul şi BCA-ul oraşelor, ne gândim cu toţii cum să facem să ţinem căldura departe de interiorul locuinţei noastre. Aerul condiţionat nu este singura soluţie, şi nici nu e recomandat în toate situaţiile. Lumina solară este cea care se transformă în căldură, de aceea soluţia este, desigur, să o oprim să intre în casă.

Deci, până să ne gândim la aparate de aclimatizare, este mai la îndemână şi mai ieftin să montăm o draperie, sau altceva cu acelaşi rol. Soluţiile sunt multe, unele tradiţionale, altele ultramoderne.

OPŢIUNI. Cea mai folosită şi accesibilă (o poţi face şi singur) este soluţia draperiilor. Este versatilă, dar se potriveşte cel mai bine stilului clasic. O ţesătură subţire difuzează şi împrăştie uniform lumina în încăpere (perdelele). Pentru oprirea radiaţiei solare alege un material gros sau chiar dublura black-out.

Tot clasice şi de mare efect sunt şi storurile romane. Foarte populare în ultimii ani sunt sistemele din împletituri de bambus sau alte esenţe lemnoase şi vegetale.

Dar pentru cei care preferă soluţiile moderne există rulourile, jaluzele orizontale sau verticale, pliseele sau panourile verticale glisante. Iar de ultimă oră sunt sistemele mai complexe Silhouette şi Douette.

- Draperii cu rejansă de la Mr. Bricolage: material textil la metraj (280 cm lăţime - 54 lei/ml);

- Perdeluţe brodate pentru bucătărie de la Mr. Bricolage, din etamină, 60 cm lăţime - 61 lei/ml;

- Perdele Wilma de la IKEA, 145x300 cm, permit trecerea luminii - 39,9 lei;

- Perdele Barocco de la Mr. Bricolage, cu imprimeu din velur, 145x240 cm - 124 lei; Sistemele din bambus (rolete, storuri) nu opresc total lumina, dar creează o penumbră plăcută.

- Storuri din bambus de la Gardinia, dimensiuni începând de la 60x160 cm, preţuri începând de la 60 lei;

- Rolete din bambus de la Mr. Bricolage, dimensiuni începând de la 60x175 cm, preţuri începând de la 52,6 lei; 

 

- Jaluzele verticale de la Mr. Bricolage, disponibile la comandă, costă 250 lei/mp.

- Rulourile (sau roletele) sunt o soluţie modernă, frumoasă şi practică. Ai grijă la calitatea sistemului de rulare - cel din plastic nu este foarte rezistent.

- Rulouri textile de la Mr. Bricolage, disponibile la comandă, preţ estimativ pentru o dimensiune minimă 110 lei;

- Rulouri textile de la Luxaflex, preţuri începând de la 30 euro/mp;

- Storuri romane de la Mr. Bricolage, disponibile la comandă, numeroase materiale textile, preţ estimativ pentru o dimensiune minimă 400 lei;

- Jaluzele orizontale de la Gardinia, preţuri începând de la 90 lei (60x160 cm);

- Jaluzele orizontale din lemn (sau jaluzele veneţiene), de la Luxaflex, preţuri începând de la 95 euro/mp.

Varianta ideală de acoperire a ferestrei este o combinaţie de mai multe sisteme: storuri şi draperii sau rolete şi draperii.

- Draperie cu bride pentru copii, design Raluca Alexandru, unicat, realizată manual, 110x135 cm - 150 lei/buc;

- Silhouette, de la Luxaflex - un sistem din materiale textile, prin care se poate regla gradul de transparenţă; 150x150 cm costă 600 euro. Indicat pentru clădirile cu suprafeţe mari vitrate;

-  Panouri verticale glisante (sau paneluri), de la Gardinia. Şina costă 380 lei şi un panou costă de la 50 lei în sus (depinde de culoare/model);

- La IKEA găseşti sistemul de panouri verticale la preţuri avantajoase: sistemul (şina şi accesoriile) costă 45 lei, iar panourile costă între 5,9 lei şi 59,9 lei. Poţi combina panourile semitransparente cu draperii.

×
Subiecte în articol: cumparaturi incepand bricolage