x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa TRUCURI simple de accentuare a geometriilor din casa!

TRUCURI simple de accentuare a geometriilor din casa!

27 Oct 2016   •   18:35
TRUCURI simple de accentuare a geometriilor din casa!

Fiecare om cu bun gust doreste sa isi amenajeze casa fara sa cheltuiasca o avere, dar doreste sa o faca sa arate extraordinar. De multe ori, pentru asta este nevoie de multa analiza, incercari repetate si destul timp pierdut pentru identificarea piesei lipsa din angrenaj: iluminatul potrivit pe timp de noapte. Numai ca iluminatul potrivit nu este acela functional, ci decorativ: abajururile colorate de la veioza nu mai pot satisface gusturile aflate intr-o continua evolutie. Lumanarile parfumate introduse pot naste alergii si ce mai ramane este sa se apeleze la becuri colorate, (precum cele de la instalatia de brad )– iluminatul ambiental cu benzi LED, intr-o gama variata de puteri si nuante de lumini, avand aplicatii atat la interior cat si la exterior .

Mai ales locuintele care un aspect frumos, redat de o geometrie aleasa, merita puse in valoare printr-un iluminat potrivit. De asemenea, piesele de mobilier pot fi scoase in evidenta intr-un mod care sa nu deranjeze vizual, ci sa redea un suflu futurist si stilat.

DEZVALUIRI: lumini colorate si alte trucuri

Cu ajutorul unor benzi LED, blatul de bucatarie sau spatiul din locuinta, pot deveni locuri mult mai atragatoare. Camera copilului, pe de alta parte, poate fi inconjurata de astfel de lumini dar nu intr-un mod agresiv, ci intr-unul linistitor care sa intreaca, poate, luminile emise de un carusel de bebe mai evoluat.

Alte trucuri de accentuare a geometriilor din casa:

·         Asezarea pieselor rotunde de mobilier langa unele colturoase, dar nu intamplator, ci numai daca se potrivesc

·         Alternanta de spatii lasate libere cu spatii ocupate, fara sa existe senzatia de inghesuiala; de asemenea, nu la intamplare, ci numai daca functioneaza

·         Achizitionarea de mobila in doua culori, cu nuante mai inchise pe margine (exista si astfel de modele)

·         Imbogatirea spatiului cu stickere decorative; acestea, totusi, sa fie plasate strategic si sa fie fosforescente

ATENTIE! LED-urile pun stapanire pe casa

Benzile luminoase sunt sisteme de iluminat suficiente pentru redarea unui nou look in casa. Benzile cu LED reprezinta acele benzi care pot fi aplicate pe muchiile dintre pereti si tavan, in scafe, si care pot lumina camera (lumina nu va fi suficienta ca sa inlocuiasca sursa clasica de iluminat, dar va fi decorativa, pentru crearea de atmosfera).

Iluminatul cu LED tinde sa inlocuiasca becurile cu incandescenta si becurile economice, dar pentru ca LED-urile sunt atat de mici, pot fi incluse in anumite benzi flexibile care prezinta suprafata adeziva si astfel, acest sistem poate fi montat oriunde se doreste. Patul luminat de ambele parti implica doua benzi cu LED care au fost dispuse dedesubt, pe muchiile laterale ale acestui corp de mobilier.  

INTUITIV: benzi cu LED, pe LED-Zone.ro

Evidentierea unor obiecte de mobilier prin accentuarea geometriilor de care dispun acestea conduce la transformarea unei camere obisnuite intr-una spectaculoasa, unde plictiseala sa nu mai existe. Benzile cu LED pot fi alese aici dupa culoare (alb cald – galbena, alb rece – nuanta neonului  sau multicolor), in functie de intensitatea luminii .

Aceste benzi pot fi puse la fel de bine si pe exterior, deoarece LED-urile sunt aflate in interiorul materialului din care este realizata banda. Asa, se pot amenaja casele pentru Sarbatorile de iarna, caz in care intensitatea luminoasa a benzilor va fi data la nivelul maxim. In rest, chiar si pe timp de vara, anumite feerii de culori langa care sa cante greierii sunt de preferat, si totul poate fi asigurat printr-o comanda online plasata simplu pe LED-Zone.ro.

DIVERSITATE: multe tipuri de benzi cu LED

Benzile cu LED dispuse vertical langa oglinda de la sifonier aproape ca isi vor dubla intensitatea luminoasa. Benzile dispuse pe muchie, astfel incat sa creeze doar un contur de lumina, sunt de preferat in locul revopsirii intr-o alta culoare a diferitelor piese de mobilier.

Asadar, privitor la amenajarea interioara, accentuarea liniilor din casa, a geometriei superbe pe care o are locuinta sau pe care o detine mobilierul se pot face cel mai bine prin benzi cu LED. Benzile pot fi indoite, pot fi aplatizate mai mult sau mai putin, pot fi mai late sau mai inguste, este irelevant – cu cat trece timpul, cu atat sunt mai cautate.

 

 

 

 

×