x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Trucuri simple pentru prosperitatea plantelor din ghiveci

Trucuri simple pentru prosperitatea plantelor din ghiveci

de Redacția Jurnalul    |    04 Ian 2024   •   20:00
Trucuri simple pentru prosperitatea plantelor din ghiveci

Prosperitatea florilor și plantelor depinde foarte mult de priceperea grădinarului. Astfel că există o mulțime de trucuri pentru a ne bucura de frumusețea lor.

Există astfel cîteva metode simple și eficiente care asigură prosperitatea plantelor din ghiveci

Mălaiul, un îngrășământ inedit

Specialiștii în grădinărit recomandă astfel adăugarea de mălai în pământul de flori. Astfel evităm și substanțele chimice iar mălaiul detine un îngrășământ bogat în azot. Acest ingredient poate inhiba creșterea buruienilor subterane, fiind adăugat după eliminarea completă a acestora.

Totodată, mălaiul acționează ca un protector natural, alungând dăunătorii.

Nutrienții din bețele de chibrit

O altă metodă naturală care vine în ajutorul plantelor este adăugarea de bețe de chibrit în ghiveci. Acestea conțin magneziu, fosfor, potasiu și fier, substanțe necesare pentru dezvoltarea sănătoasă a plantelor. În special, fosforul are un rol crucial în procesul de înflorire, oferind numeroase beneficii plantelor din ghiveci.

Magneziul contribuie la procesul de fotosinteză, transformând energia luminoasă în energie chimică, esențială pentru creșterea plantelor.

Fosforul are un efect benefic asupra solului, acidificându-l ușor.

Specialiștii recomandă astfel adăugarea a 10-15 bețe de chibrit în pământul florilor din ghiveci, plasându-le la suprafață. Este esențial să nu le introduci prea adânc, deoarece acest lucru ar putea afecta rădăcinile delicate ale plantelor. Atunci când le uzi, substanțele din bețele de chibrit se vor elibera treptat, ajungând la rădăcinile plantelor și contribuind la dezvoltarea armonioasă a acestora, potrivit spynews.ro.

×
Subiecte în articol: flori ghiveci malai bețe chibrit