x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Ultimele pregătiri...

Ultimele pregătiri...

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    19 Dec 2009   •   00:00
Ultimele pregătiri...

A mai trecut un an... Un an plin de mai bune sau mai rele după norocul şi priceperea fiecăruia de a contribui constructiv la clădirea lui. Este ultima întâlnire cu Jurnalul casei din acest an, motiv pentru care în primul şi în primul rând vă urăm Sărbători liniştite, pline de căldura emoţiei prilejuite de esenţa scumpă a Sfintei sărbători a Crăciunului, precum şi de întâlnirea cu cei mai dragi dintre cei dragi.



De astăzi încolo, mai sunt însă câteva zile până la Crăciun şi cu siguranţă că agitaţia timpurilor noastre a împins pe mulţi dintre noi cu pregătirile spre ultima sută de metri. Pentru aceştia ne-am pregătit cu precădere în acest număr, oferindu-le idei de folos pentru toate câte le mai au de făcut.

Mesele de Crăciun şi de Revelion vor aduna oaspeţi de soi în jurul lor. Aşa încât contează foarte tare nu numai cât de bună gospodină s-a dovedit a fi gazda, ci şi cât de bine s-a priceput să aranjeze masa. Sunt scoase acum la lumină serviciul cel bun (de la căsătorie), tacâmurile argintate (de la bunica), faţa de masă cea mai albă (de la mama). Ce te faci însă dacă ele s-au învechit atât de tare încât nu mai pot fi folosite sau dacă pur şi simplu s-au descompletat? Nu-ţi face griji, se poate şi mai rău. Se poate chiar să nu ai deloc ceva arătos să pui pe masa care vrei să arate impecabil.

Nu-i nimic însă, există soluţii pentru toate aceste situaţii, soluţii pe care le poţi găsi în rubrica noastră de "Cumpărături".

Apoi, poate că am fost subiectivi, însă ne-a plăcut atât de tare tema de decorare numită "Coada de păun", încât ne-am oprit asupra acesteia în paginile de "Idei pentru casa ta". Sperăm că imaginile cel puţin or să vă convingă şi pe dumneavoastră că este o temă de decorare specială, cu un efect revigorant şi vesel.

Numele acestui trend, extrem de sugestiv de altfel, exprimă faptul că tot ceea ce poate să presupună amenajarea sezonieră de Sărbători este inspirat în primul rând de penajul impresionant al acestei păsări.

În câteva cuvinte, tema presupune globuri şi decoraţiuni în culori precum: indigo, verde, turcoaz, pene de sine stătătoare sau decoraţiuni "împănate" cu acestea, păsări în miniatură. Întreg acest ansamblu ornamental putând fi foarte bine completat de elemente decorative cu caracter permanent, precum vaze, perne, accesorii textile pentru casă. Acestea puteţi să le folosiţi cu încredere şi după terminarea sezonului de sărbătoare, ori de câte ori doriţi să daţi o nouă faţă unei încăperi, folosindu-vă doar de accente decorative.

Fiindcă sfârşitul de an este prin excelenţă un moment al recapitulării şi al concluziilor trase pe această bază, am atacat un subiect de mare interes la acest moment. Anume subiectul "piaţa imobiliară", care sunt direcţiile semnificative pe care aceasta s-a desfăşurat de-a lungul acestui an, precum şi câteva previziuni pentru anul care vine, văzute de persoane avizate, care activează pe aceasta.

Descoperiţi pe îndelete aceste subiecte şi altele pe lângă, în ultimul nostru număr din acest an. În rest nu ne rămâne decât să vă dorim încă o dată Sărbători liniştite şi să ne vedem la anul sănătoşi şi bine ar fi şi voioşi!

×
Subiecte în articol: editorial