x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Un cuplu de canadieni locuiesc într-o locuinţă plutitoare

Un cuplu de canadieni locuiesc într-o locuinţă plutitoare

07 Oct 2015   •   17:08
Un cuplu de canadieni locuiesc într-o locuinţă plutitoare

Wayne Adams şi Catherine King trăiesc pe o imensă platformă plutitoare pa care au transformat-o în locuinţă.

Platforma pluteşte în Cypress Bay, British Columbia, iar mica insulă poartă numele de Golfuleţul Libertăţii.

Cei doi artişti au început să-i construiască acest inedit domiciliu în anul 1992, iar proprietatea este compusă din 5 sere, un ring de dans, o galerie de artă, un far pentru musafiri, o magazie unde este instalat un generator şi mic apartament în care trăiesc King şi Adams.

Culorile predominante ale construcţiilor sunt turcoaz şi magenta.

Cei doi nu au frigider sau congelator deoarece manâncă numai ceea ce cultivă în grădină, în sere şi ceea ce pescuiesc. Vara beau apă dintr-o cascadă aflată în apropiere iar iarna apă de ploaie.

Structura a fost utilată iniţial cu 14 panouri solare dar cei doi au trebuit să le înlocuiască cu un generator pentru că acestea se spărseseră.

"Amândoi am făcut multe în viaţă şi am avut momente deosebit de grele aşa că am fost pregătiţi pentru acest nou stil de viaţă care de fapt ni se potriveşte" a spus Adams, care acum este în vârstă de 66 de ani.

Hotărârea de a-şi construi casa plutitoare au luată într-o iarnă după o furtună care a dărâmat mai mulţi copaci. Au adunat lemnul şi l-au dus proprietarului terenului însă acesta le-a spus să-l păstreze, acela fiind momentul în care s-au decis să-şi facă locuinţa mult dorită.

În vara anului 1991 au început construirea iar în februarie 1992 au lansat la apă casa, folosind o tehnologie veche a fermelor piscicole pentru a menţine la suprafaţa apei toată insula.

×