x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Un trend în ascendență - panourile solare și avantajele acestora pentru utilizatori

Un trend în ascendență - panourile solare și avantajele acestora pentru utilizatori

19 Iul 2019   •   10:36
Un trend în ascendență - panourile solare și avantajele acestora pentru utilizatori

Interesul publicului român vizavi de tot ceea ce presupune o soluție rentabilă pentru un confort sporit este mereu în creștere. Orice apariție tehnologică ce revoluționează această parte a vieții ajunge imediat în atenția tuturor. Nu doar prin mediatizarea ei, ci și prin recomandările pe care le fac cei care deja beneficiază de respectivele soluții.

Cu siguranță că un subiect ce a ajuns centrul atenției în ultima perioadă vizavi e confortul din locuințe, respectiv de apa caldă menajeră este cel referitor la panourile solare termice. Motivele pentru care s-au făcut remarcate și foarte apreciate sunt numeroase.

Din dorința de a le oferi celor doritori posibilitatea de a avea în dotare un astfel de sistem performant, Shop Einstal - magazin online specializat în soluții pentru casă și grădină - vine cu o gamă variată de panouri solare. Costurile variază în funcție de mai mulți parametri – principiu de funcționare, capacitate, producător etc.

Panourile solare termice - ideale pentru asigurarea apei calde menajere din locuințele românilor

Se pot orienta spre aceste sisteme inteligente cei care locuiesc la casă, având avantajul că asigură în jur de 60 - 80% din totalul de apă caldă necesar pe timp de iarnă. Vara deja nu se mai pune problema ca aceasta va fi asigurată neîntrerupt.

Modelele ce se regăsesc pe piața sunt fie plate, fie cu tuburi vidate. Fiecare în parte vine cu anumite caracteristici, fiind mai mult potrivite în anumite cazuri. Iată care sunt câteva dintre aspectele de interes pentru cei aflați în căutarea unor panouri solare cu tuburi vidate. Acestea se regăsesc și în portofoliul magazinului online menționat, sub diverse modele.

Panourile cu tuburi vidate

Despre acestea se știe că au fost mereu sistemele de captare a energiei solare cu rezultatele cele mai bune. Bineînțeles într-o oarecare măsură contează și producătorul, mai ales când vine vorba despre defecțiuni neașteptate. Ce e drept au costurile puțin mai piperate decât ale panourilor plane, însă și randamentul asigurat este unul pe măsură.

Dezvoltarea lor a fost încurajată de rata mereu în creștere privind utilizarea energiei solare. Pe baza de tehnologii moderne, sistemele solare cu funcționare pe bază de tuburi vidate vin cu avantajul că oferă confortul dorit, dar totodată ajută și la protejarea mediului înconjurător. Soarele este o resursă inepuizabilă, gratis, mereu disponibilă.

Având în vedere raportul dintre eficiența oferită și costuri, este cu siguranță o investiție ce se va amortiza destul de ușor. Despre cum funcționează acestea propriu zis și alte caracteristici de genul pot fi furnizate celor interesați de specialiștii Shop Einstal. În orice caz, fiecare produs comandat din magazin vine însoțit de manualul de instrucțiuni privind montarea și funcționarea.

Pe scurt, tuburile vidate vor acționa asemenea unui termos de cafea, spațiu dintre cele două straturi pe care le are fiecare tub este un vid, ce redă de altfel și denumirea produsului. Tubul din interior este învelit într-un material absorbant care la rândul său este îmbrăcat într-un tub de cupru, prin acesta circulând agentul termic. Vidul este cel care favorizează un randament maxim, totodată eliminând riscurile de a fi vorba de pierderi de căldură. Materialul borosilicat din care sunt realizate tuburile le asigură durabilitatea și totodată rezistența, deci riscul de a se sparge prea ușor este unul redus. Atunci când se întâmplă asta, nu e necesar decât a înlocuiești tubul respectiv cu un altul.

Tuburile Heat Pipe

Despre acestea publicul interesat trebuie să știe că sunt considerate a îngloba tehnologia de transfer de căldură cea mai mare dintre toate modelele care se regăsesc în prezent pe piață. Este vorba despre faptul că apa nu mai circulă printr-un tub vidat, ci prin cel realizat din cupru. Respectivul tub este cel care mijlocește propriu zis transferul de căldură, prin cantitatea redusă de agent termic lichid conținută.

Temperaturile medii între care se încadrează respectivul lichid sunt de 25 - 30o C, care devin vapori ce se ridică la condensator. De acolo se transferă căldura spre schimbătorul din dotare și agentului termic mai departe. Procesul se reia după ce vaporii revin în forma de lichid, localizat la baza tubului de tip Heat Pipe. Lumina solară este factorul declanșator, cea care favorizează o mișcare continuă în interiorul țăvii speciale.

Mai multe informații despre funcționarea acestora, dar și a altor sisteme solare performante, precum și pachetele propriu zise le regăsesc cei interesați în cadrul magazinului online shop-einstal.ro.

×