x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Unităţi de studiu: integrarea biroului în camerele pentru copii

Unităţi de studiu: integrarea biroului în camerele pentru copii

de Georgiana Teodorescu    |    12 Sep 2009   •   00:00
Unităţi de studiu: integrarea biroului în camerele pentru copii

Este din nou timpul pentru şcoală. Sfârşitul vacanţei este un moment trist pentru copii, însă entuziasmul începerii unui nou an şcolar poate creşte dacă ei sunt incluşi în pregătirile şi cumpărăturile făcute pentru acest eveniment. Dacă doriţi să reamenajaţi camera copilului, pentru a include şi un spaţiu de studiu, şi nu ştiţi care sunt opţiunile şi nevoile reale ale unui elev, iată câteva sfaturi şi idei.



Indiferent dacă mobilierul se alege din catalog sau se realizează pe commandă, compoziţiile trebuie personalizate, adaptate spaţiului dat.

CONFIGURAREA CAMEREI
Dacă dormitorul are o suprafaţă mică, montaţi pat supraetajat şi introduceţi biroul dedesubt. Puteţi opta şi pentru situaţia inversă, când patul este la sol şi dulapul este supraetajat, fiind montat pe un blat la înălţime, delimitându-se spaţial astfel cele două zone, de studiu şi de dormit.

O regulă importantă este amplasarea biroului faţă de o fereastră. Sursa de lumină naturală trebuie să vină din faţă, stânga, şi pe o perioadă cât mai mare de timp din zi. Biroul este de cele mai multe ori utilizat şi ca spaţiu de depozitare, rafturile multiple şi compartimentările ajutând la menţinerea ordinii. Atenţia copiilor asupra depozitării corecte a lucrurilor poate fi susţinută prin post-it-uri şi abţibilduri lipite pe fiecare compartiment.

Pentru a evalua şi a controla activităţile pe care le realizează un copil la şcoală şi nu numai, puteţi suspenda deasupra biroului un panou decorativ pe care să posteze orarul şcolar, diferite anunţuri şi atenţionări etc.

TIPURI DE BIROURI
Opţiunile în materie de mobilier pentru copii sunt infinite, aceeaşi regulă aplicându-se şi pentru biroul de studiu. Dear Kids este o firmă italiană care şi-a dedicat integral activitatea studierii şi producerii de mobilier pentru camere de copii. Ea propune birouri cu delimitare concretă a blatului de lucru între zona de scris şi cea a calculatorului, eficace în menţinerea atenţiei totale a copilului asupra unei singure activităţi.

În baza numărului mare de vânzări înregistrate de companie, ei votează cel mai bun birou ca fiind cel mobil, pe roţi, cu blat extensibil, reglabil pentru a putea acomoda doi-trei copii pentru lecţii împreună sau pentru jocuri. Unităţile propuse urmăresc recomandările ergonomice cu privire la distanţa optimă dintre scaun şi birou, cât şi poziţia corpului în timpul lucrului: dacă nu acordaţi atenţie în timp, o poziţie nefastă ar putea afecta coloana şi vederea copilului sau ar putea dezvolta ticuri motorii.




RECOMANDĂRI
Alegeţi scaune cu şezut reglabil şi cu spătar ergonomic. Culorile vii stimulează creativitatea şi imaginaţia copiilor, utilizarea lor în camera de copii fiind predilectă. Dacă biroul vine ulterior, puteţi realiza un colaj de culori şi pentru uşile lui, pentru a-l integra în paleta coloristică generală a camerei. Cei de la Dear Kids dotează birourile cu doze de plastic special ataşate acestuia pentru cabluri, ştechere, prelungitoare, care nu pot fi accesate atât de uşor de copii. Pentru siguranţă ridicată şi pentru a evita eventualele accidente, puteţi achiziţiona birouri cu design geometric ale căror colţuri au fost îmbrăcate cu piele.

FIRMA "DRAGI COPII"
Dear Kids a fost fondată în 1951 în Inverigo, din regiunea Como, cunoscută ca zonă reprezentativă pentru designul de mobilă italian. Aceasta a participat la nu mai puţin de 35 de ediţii ale Târgului Internaţional de mobilă de la Milano, fiind recunoscută ca lider în fabricarea şi comercializarea mobilierului pentru copii şi adolescenţi.


Sfat
Pentru dezvoltarea vocabularului, profesorii recomandă citirea cât mai multor cărţi. Este necesară achiziţionarea unui modul de bibliotecă rezervat pentru depozitarea cărţilor şi DVD-urilor. Acest modul poate fi ataşat biroului de studiul în spaţiul de deasupra sau în lateral. Dacă nu vă permite spaţiul, puteţi elibera de jucării câteva rafturi existente în favoarea cărţilor. Compartimentarea ataşată de perete permite utilizarea spaţiului liber de deasupra biroului sau patului pentru depozitare.

×
Subiecte în articol: copii cameră birou idei pentru casa ta amenaj