x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Vara se renovează locuința. Tot ce trebuie să știi despre mansardă și izolarea ei

Vara se renovează locuința. Tot ce trebuie să știi despre mansardă și izolarea ei

04 Iul 2018   •   17:37
Vara se renovează locuința. Tot ce trebuie să știi despre mansardă și izolarea ei

Mansarda, sau etajul mansardat - fără placă din beton armat, este una dintre cele mai populare și răspândite sisteme constructive din țara noastră.

Cunoscută și sub numele de „acoperiș francez”, mansarda este un acoperiş în două sau patru ape, fiecare dintre ele creată, la rândul ei, din alte două pante: una foarte abruptă – aproape de verticală, cealaltă mai lină. Datorită spațiului pe care îl pot aduce locuințelor, mansardele au fost adoptate rapid ca soluție pentru crearea unei zone locuibile suplimentare. Trebuie însă știute câteva lucruri despre avantajele și dezavantajele lor, dar și despre realizarea corectă a unui astfel de proiect.

Este lesne de înțeles popularitatea sistemului mansardat, fiind unul relativ ieftin, însă specialiștii avertizează: este inadecvat pentru climatul din zona de sud a României, din cauza căldurii foarte mari din timpul verii. Și cum nici „iarna nu-i ca vara”, este clar că, dacă îți dorești o mansardă pentru locuința ta, trebuie să ai în vedere izolarea sa.

Ce trebuie să știi despre izolarea mansardei?

....................

Citește mai mult despre mansardă și izolarea ei

×