x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Vase decorative luminoase pentru amenajările exterioare

Vase decorative luminoase pentru amenajările exterioare

de Georgiana Teodorescu    |    23 Mai 2009   •   00:00
Vase decorative luminoase pentru amenajările exterioare

Într-o lume a designului atât de dezvoltată ca cea de astăzi, într-o revistă ca a noastră care încearcă să prezinte mereu noutăţi şi inovaţii în domeniu, e greu să cataloghezi un element decorativ drept surprinzător. Dar expresivitatea elementelor prezentate astăzi credem că ne permite.

Aşa cum am mai zis şi în alte rânduri, ca o concluzie generală în urma Târgului de la Milano de anul acesta, schimbări semnificative în tendinţele designului de mobilier se conturează cam o dată la doi-trei ani. De aceea, articolul de astăzi şi cele ce vor urma vor fi dedicate subiectelor care ne-au atras acolo atenţia atât printr-o funcţiune deosebită, cât şi prin materiale inovatoare sau proceduri de fabricare afară din standard.

DECOR ŞI LUMINĂ
Vondom este unica companie spaniolă care produce şi comercializează mobilier, decoraţiuni şi corpuri de iluminat din răşini prin tehnica mulajului rotativ, adresându-se astfel decorurilor de avangardă şi amenajărilor de standard ridicat. Între colecţiile lor am găsit una întru totul inedită: vase pentru flori care pe timp de zi au rol pur decorativ, iar pe timp de noapte se aprind ca nişte corpuri de iluminat exterior profesionale.

Fie că sunt prevăzute de la momentul conceperii proiectului de ansamblu al unei locuinţe, fie că sunt ulterior adăugate pentru un iluminat exterior ambiental, efectul estetic produs de ele este unul impresionant. Şi cui nu i-ar plăcea ca grădina sau terasa locuinţei să se transforme pe timp de noapte într-un labirint de umbre şi lumini expresive?

Iar dacă nu aveţi o astfel de grădină care să se preteze la o decoraţie de aşa dimensiuni, găsiţi în cataloagele firmei o linie de ghivece care funcţionează pe aceleaşi principii şi au acelaşi efect decorativ la o scară mai mică. Lămpile integrate în partea inferioară a vaselor de flori pot transforma orice spaţiu din casă, terasă sau grădină într-un ambient armonios, relaxant şi cald.

Sistemul de iluminare respectă normele de IP65, permiţând folosirea lor la exterior chiar şi în condiţii extreme. Piesele din această colecţie sunt disponibile în patru culori, natural, roşu, portocaliu şi galben iluminate cu lumină albă sau în culoarea naturală a materialului cu lămpi de culoare albă, roşie, verde sau albastră.

Opţiunea LED este însoţită de o telecomandă care permite acţionarea de la distanţă, atât stingerea şi aprinderea, cât şi schimbarea culorilor în cele şapte nuanţe disponibile. Toate modelele pot fi dotate şi cu rotile, pentru o uşoară manevrare pe orice tip de suprafaţă de pardoseală.

ETAPE DE CREAŢIE
Vondom Studio lucrează ca să creeze artă, căutând mereu să valorifice frumuseţea naturală a produselor, care poartă în parte amprenta personaliţăţii creatoare a autorului. Designul produselor este contemporan şi de avangardă, devenind parte integrantă dintr-un scenariu domestic complet creat de ei, ca un ansamblu original şi inovator în cadrul propriilor laboratoare de creaţie. 

 

Produsele finite poartă semnăturile unor designeri de prestigiu ca Javier Mariscal, Jmferrero, Teresa Sapey. Fiecare produs este rezultatul echilibrului între liniile pure şi simple ce caracterizează designul modern şi amprenta sofisticată a texturii materialului.

Tehnologia folosită şi experienţa firmei în utilizarea ei permit punerea în operă a oricărei idei inovatoare şi asigură o linie de producţie constantă pentru elemente noi. Astfel, colecţiile disponibile se îmbogăţesc în mod surprinzător de la sezon la sezon. Materialul din care sunt confecţionate este unul rezistent, menit să suporte schimbări de temperatură extreme şi să capete cele mai variate forme şi culori.

Deşi punctul central al firmei se află în Valencia, întreaga producţie se face în Italia. Din gama de produse ce compun portofoliul firmei fac parte linii de mobilier şi corpuri de iluminat din acelaşi material.
Pentru mai multe detalii accesaţi www.vondom.com.

CHEMISTUBES
Este unul dintre conceptele cu care firma s-a prezentat anul acesta la târg şi se bazează pe decontextualizare: scoaterea diferitelor materiale sau produse din contextul pentru care au fost concepute şi transformarea lor în obiecte cu funcţionalitate total diferită. Ce a fost o dată un container brut de laborator este acum un element expresiv de decor pentru interior sau exterior.

NOUTĂŢI
Celelalte colecţii prezentate în cadrul Euroluce Milano 2009 au fost Mora, Moma şi Blanca, semnate de Javier Mariscal, şi Vases de Jmferrero, o împletire reusiţă a limbajului grafic al acestor designeri talentaţi cu experienţa şi profesionalismul firmei. Moma e o colecţie care uneşte funcţionalitatea de masă cu cea de vas pentru flori şi se face remarcată prin versatilitate şi originalitate.
Toate aceste noutăţi au făcut ca standul firmei să atragă atenţia într-un mod pozitiv.

SFAT
Fie că sunt prevăzute de la momentul conceperii proiectului de ansamblu al unei locuinţe, fie că sunt ulterior adăugate pentru un iluminat exterior ambiental, efectul estetic produs de ele este unul impresionant. Lămpile integrate în partea inferioară a vaselor de flori pot transforma orice spaţiu din casă, terasă sau grădină într-un ambient armonios, relaxant şi cald. Sistemul de iluminare respectă normele de IP65, permiţând folosirea lor la exterior chiar şi în condiţii extreme

×
Subiecte în articol: idei pentru casa ta