x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Vopsele noi si efecte deosebite

Vopsele noi si efecte deosebite

de Georgiana Teodorescu    |    10 Aug 2006   •   00:00
Vopsele noi si efecte deosebite
IDEI PENTRU CASA TA
Se stie ca peretii tratati intr-un mod deosebit pot rezolva intreaga decoratie in incaperile din interiorul locuintelor. Benjamin Moore a lansat de curand o gama de vopsele decorative ce creeaza niste efecte speciale

Au inventat o vopsea pe baza de latex care transforma orice suprafata interioara intr-o tabla de scris. Astfel, puteti crea un centru de comunicare familiala in bucatarie, un calendar de planning intr-un birou, acasa sau un spatiu de joaca intr-un dormitor pentru copii. Se aplica usor, pe suprafete vopsite anterior, si se usuca rapid.

STRALUCIRI DE PERLA

Exista o vopsea de calitate superioara care se usuca lasand un efect elegant de luciu de perla. Se poate folosi pe tencuiala, beton, zidarie, caramida, placi de gips, lemn si metal pregatite in mod corespunzator. Are un miros placut si contine o formula rezistenta la stropi, se usuca repede si are excelente calitati de acoperire. Ofera un finisaj de durata, care suporta mai bine spalarea decat o vopsea mata.

FOSFORESCENT

Este usor sa fii creativ cu vopseaua "Efect de Stralucire in Noapte". Acesta este un strat superior, care straluceste la intuneric. Este nevoie doar de cinci minute de lumina puternica pentru a activa efectul de stralucire in intuneric. Desi intensitatea nu depinde de numarul de straturi, timpul de stralucire este de aproximativ 20 de minute. Este recomandata pentru a fi folosita in interior, pe suprafete vopsite anterior, inclusiv tavane, pereti sau lambriuri.

PERETI METALICI

Baitul Metalic Latex, de la Benjamin Moore Studio Finishes, este unul pe baza de acril, creat sa produca efecte speciale metalice. Cu el se pot trata atat portiuni intregi de perete, cat si profilele sau decorurile aplicate pe pereti.

Variantele disponibile sunt: perla alba, auriu, argintiu, culoarea cuprului si culoarea bronzului. Acest produs poate fi folosit necombinat peste o suprafata vopsita anterior sau data cu amorsa pentru a crea o gama larga de efecte.

Toate aceste vopsele trebuie aplicate pe suprafata curata, uscata si fara urme de grasime, ceara, praf, mucegai, materiale solubile si vopsea cojita. Suprafetele lucioase trebuie matuite cu smirgel, pentru a asigura o aderenta corespunzatoare.

SFATUL DESIGNERULUI

Calitati fizice si o gama diversificata de culori au acum aproape toate vopselele comercializate de catre firmele de specialitate de pe piata. Din punct de vedere estetic, inovatiile sunt rare. Iata cateva dintre ele: efect de stralucire in noapte, efect metalic de perla sau tabla de scris constituie ceea ce puteti obtine acum cu ajutorul vopselelor.

Vopseaua pe baza de latex care transforma orice suprafata din interiorul locuintei intr-o tabla de scris. Este perfecta, pentru crearea unui loc de joaca in camera copilului Vopseaua "Efect de Stralucire in Noapte" se activeaza in cinci minute de lumina puternica, iar efectul dureaza aproximativ 20 de minute


Baitul metalic este disponibil in cinci variante de culoare: perla alba, auriu, argintiu, culoarea cuprului si culoarea bronzului

Sideful sI eleganta perlei pot fi transpuse acum pe peretii din locuinta dumneavoastra, innobiland si personalizand spatiul
×