x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Ce înseamnă când vezi o buburuză. Legende și simboluri

Ce înseamnă când vezi o buburuză. Legende și simboluri

de Anastasia Paul    |    07 Iun 2023   •   22:15
Ce înseamnă când vezi o buburuză. Legende și simboluri
Sursa foto: Hepta

Buburuzele sunt mici insecte încântătoare cărora li se mai spune și gărgărițe.

Culorile lor captivante și petele distinctive fascinează oamenii din diferite culturi și generații. Fac parte din familia Coccinellidae și trăiesc în grădini, păduri, pajiști și chiar în zonele urbane. 

Deși sunt apreciate pentru impactul lor pozitiv asupra ecosistemelor, știai că buburuzele sunt prezente în poveștile și credințele populare? Oamenii le-au dedicat și cântece. Ele vestesc noroc, avere și protecție, și posedă calități spirituale care sugerează că aduc binecuvântări în viața oamenilor. În plus, dacă te trezești cu o gărgăriță pe tine, înseamnă succes sau împlinirea unei dorințe, potrivit a-zanimals.com.

Noroc: Când o gărgăriță îți apare în cale, prezența ei este asociată cu noroc. În plus, aceste cinsecte frumoase vestesc prosperitatea și optimismul.
Protecție: Multe credințe culturale sugerează că atunci când o gărgăriță aterizează pe tine, te va proteja împotriva răului. 
Armonie: Buburuzele aduc echilibru ecologic în natură. Ele simbolizează astfel procesul de vindecare și stabilitate pentru a se menține o stare de bine generală.
Dragoste: Gărgărițele reprezintă dragostea datorită nuanței lor captivante de roșu și naturii blânde. Aceste calități evocă sentimente de afecțiune și bunătate care le fac simboluri apreciate ale iubirii.
Sănătate: Vederea unei gărgărițe este un semn bun pentru bunăstarea generală. Acest lucru este important, mai ales dacă ai probleme medicale. Cu toate acestea, simbolismul nu poate înlocui îndrumarea și tratamentul medical adecvat.

Buburuza Rosie
Buburuza roșie caucaziană cu 7 pete cu pete albe și negre pe aripi, picioare lungi și antene.
Buburuzele roșii sunt cunoscute ca simbol al norocului mai ales în relații. 
În plus, gărgărițele roșii înseamnă protecție, iar prezența lor conferă un sentiment de siguranță liniștitor, în timp ne apără de rele.

Buburuza portocalie
Buburuzele portocalii semnifică progresul personal și o viață împlinită. 
Unicitatea, vitalitatea și inspirația sunt doar câteva trăsături pe care le poartă gărgărițele portocalii. Colorarea lor acționează ca un simbol al individualității și al ruperii de normă.

Observarea unei gărgărițe portocalii evocă sentimente de îmbrățișare a progresului personal, în timp ce ne adaptăm la noile experiențe. Prin urmare, ne reamintește să ne prețuim calitățile unice și să găsim modalități de a aduce creativitate și vitalitate în fiecare domeniu al vieții.

Buburuza galbenă
O gărgăriță galbenă evocă adesea fericire și bucurie.
Galbenul este în mod obișnuit legat de sentimente fericite, precum cele pe care le asociem cu zilele însorite. Acesta este un memento important pentru a căuta pozitivitatea în vremuri grele. Este, de asemenea, un mesaj despre cum ar trebui să ne concentrăm asupra aspectelor mai strălucitoare ale vieții.

Nuanța sa galben strălucitor poate stârni o senzație de revitalizare, stimulând starea de spirit și încurajând o mentalitate optimistă față de posibilitățile viitoare.

 

 

×
Subiecte în articol: gargarita buburuza