x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Crosul Pădurii Copiilor înacest weekend, în Parcul Tineretului

Crosul Pădurii Copiilor înacest weekend, în Parcul Tineretului

03 Noi 2018   •   10:40
Crosul Pădurii Copiilor înacest weekend, în Parcul Tineretului

Cea de a 10-a ediţie a Crosului Pădurii Copiilor, cel mai mare eveniment caritabil de alergare organizat în România în sprijinul unui proiect de mediu, are loc, în weekend, în Parcul Tineretului. 

Circa 3.000 de persoane sunt aşteptate să alerge pentru pădurile ţării, potrivit unui comunicat al Asociaţiei Pădurea Copiilor. 

Crosul va conţine probe de 5, 10 şi 15 km individual, 5 km x 3 ştafetă, cursa familiei de 1 km şi curse de 500 şi 1.000 m pentru copii. 

"Crosul Pădurii Copiilor este un eveniment de comunicare şi fundraising, în cadrul căruia promovăm cauza împăduririlor şi strângem fonduri pentru noi păduri. Este singurul eveniment care se adresează unui public atât de larg, prin comunicarea evenimentului şi participare", afirmă Teodora Pălărie, preşedintele Asociaţiei Pădurea Copiilor. 

Echipa Pădurea Copiilor a pregătit şi pachete cu iz de basm pentru companiile care vor să se alăture cauzei crosului. Astfel, firmele pot opta pentru ofertele Degeţel, Greuceanu, Cosânzeana sau Harap-Alb şi vor beneficia de locuri gratuite la cros, la antrenament sau speech motivaţional de la un alergător campion, dar şi numeroase posibilităţi de branding, se arată în comunicat. 

Potrivit sursei citate, ediţia de anul trecut a crosului a adunat, în Ploieşti şi Bucureşti, peste 1.200 de persoane şi a îmbinat petrecerea timpului în natură cu sportul şi relaxarea pentru întreaga familie. Cele două zile dedicate activităţilor în inima naturii s-au încheiat cu strângerea fondurilor suficiente pentru îngrijirea celor 389.800 de puieţi, plantaţi deja. 

La cele nouă ediţii anterioare ale Crosului Pădurii au participat aproape 7.000 de alergători, strângându-se fonduri pentru plantarea şi îngrijirea a 470.000 de puieţi. Printre personalităţile şi persoanele publice care au susţinut cauza acestui eveniment se numără Dacian Cioloş, Andrei Roşu, Cristina Paşca Palmer sau Adrian Curaj. 

Proiectul "Crosul Pădurii Copiilor" este o iniţiativă a Asociaţiei Pădurea Copiilor. 

Pădurea Copiilor a pornit ca un program de împădurire a Regiunii Sud-Muntenia şi a evoluat către o asociaţie care vizează educaţia de mediu, eco-inovaţia, dezvoltarea armonioasă a comunităţilor aflate în dificultate şi fundraising-ul prin evenimente sportive. Printre reuşitele asociaţiei se numără înfiinţarea a 64 hectare de pădure în beneficiul a zece comunităţi din Regiunea Sud-Muntenia, formate din peste 230.000 de persoane, nouă ediţii ale evenimentului Crosul Pădurii Copiilor şi finanţarea dezvoltării unui utilaj de plantare puieţi forestieri românesc. Obiectivul asociaţiei pe termen lung este de a face împăduriri în peste 100 de comunităţi din Regiunea Sud-Muntenia până în anul 2030, adică 18% din totalul regiunii, se mai arată în comunicatul citat. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Crosul Pădurii Copiilor