x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar 10 rețete delicioase de prânz cu carne de pui

10 rețete delicioase de prânz cu carne de pui

13 Sep 2022   •   16:10
10 rețete delicioase de prânz cu carne de pui
Sursa foto: Pexels

Carnea de pui este un ingredient esențial în alimentația noastră. Fie că o gătim sub formă de ciorbă, supă, friptură sau tocană, aceasta ne asigură proteine și alți nutrienți de care corpul nostru are nevoie.

Carnea de pui este apreciată în toate culturile, de la cea chineză la cea franceză. Chiar dacă lanțurile fast-food ne-au obișnuit cu câteva rețete simple, carnea de pui este și ingredientul unor preparate complexe și delicioase. Dacă ai carne de pui de calitate, ingrediente proaspete și chef de gătit, tot ce îți mai trebuie este o rețetă inspirată. De aceea, ți-am pregătit o listă cu 10 rețete delicioase cu carne de pui, ideale pentru masa de prânz.

 

  1. Madras

 

Madras este un curry cu piept de pui, plin de arome. Alege carnea de pui din gama Libertan pentru ca preparatul să-ți iasă de nota 10. Mai ai nevoie de ghimbir, usturoi, chilli, turmeric, chimen, coriandru, roșii la cutie. Prăjește puiul alături de pasta formată din celelalte ingrediente și servește cu o garnitură de orez.

 

  1. Pulpe de pui învelite în bacon

 

Carnea de pui este slabă, așa că dacă simți nevoia de mai multă grăsime, învelește câteva pulpe cu felii de bacon. Pune pulpele la cuptor și bucură-te de combinația celor două tipuri de carne.

 

  1. Pui fript cu legume la abur

 

Pieptul de pui fript este sănătos și gustos. Bate bine carnea înainte de a o frige, pentru a o frăgezi. Adaugă garnitura de broccoli, conopida și morcovi gătiți la aburi și servește.

 

  1. Pui întreg la cuptor

 

Puiul întreg la cuptor arată incredibil și are un gust pe măsură. Umple-l cu cimbru, felii de lămâie și unge-l cu unt înainte de a-l pune în cuptor. Servește-l cu un sos de vin și supă de pui și o garnitură de legume.

 

  1. Supă de pui cu ghimbir

 

În sezonul rece o supă cu piept de pui și ghimbir ras te încălzește și înviorează. Supa se face cu tăiței din belșug, usturoi, ceapă verde și felii de ciuperci. Poți presăra și frunze de mentă sau busuioc în bolul de servire, dacă aceste plante sunt pe gustul tău.

 

  1. Frigărui

 

Frigăruile din piept de pui, ardei gras de toate culorile, ceapă și roșii sunt delicioase. Servește-le cu un sos din iaurt grecesc, usturoi și lămâie sau cu ketchup iute sau dulce.

 

  1. Supă în stil mexican

 

Mexicanii adoră supele picante, iar pieptul de pui capătă un gust unic alături de fasole roșie, ardei gras, chilli, usturoi, ceapă și roșii. Supa este ideală pentru prânz, pentru că este sățioasă și oferă un aport mare de proteine.

 

  1. Plăcintă cu piept de pui

 

Plăcinta caldă cu piept de pui este un deliciu. Umplutura constă într-un amestec de piept de pui mărunțit, smântână, usturoi, ceapă verde, morcovi și verdeață. Poți folosi foi preparate de tine sau cumpărate. După coacere, lasă plăcinta să se răcească puțin, pentru a se închega și tăia bine.

 

  1. Pui fript cu lămâie și ierburi aromatice

 

Pulpele, pieptul sau aripile de pui sunt delicioase când le prepari la grătar sau într-o tigaie tip grill. Marinează-le în suc de lămâie cu ierburi aromatice timp de câteva ore, frige-le bine și servește-le cu parmezan ras și felii de lămâie.

 

  1. Piept de pui cu smântână, parmezan și ciuperci

 

Această rețetă este pe cât de simplă, pe atât de gustoasă. Prepari sosul de ciuperci, parmezan, smântână și cimbru și îl adaugi peste pieptul de pui prăjit. Mai pui un pic de supă de pui sau apă, lași un pic să se înăbușe și servești preparatul cu mult pătrunjel deasupra. 

 

Carnea de pui poate fi baza pentru un prânz gustos și hrănitor. Rețetele de mai sus merită încercate de orice carnivor.

×