x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Sfaturi în bucătărie. 3 moduri în care să prepari migdalele acasă

Sfaturi în bucătărie. 3 moduri în care să prepari migdalele acasă

de Redacția Jurnalul    |    28 Feb 2025   •   20:00
Sfaturi în bucătărie. 3 moduri în care să prepari migdalele acasă

iIgdalele se pot consuma crude sau prăjite. Acestea au proprietăți benefice pentru sănătate, conținând grăsimi vegetale, vitamine și minerale. Se pot adăuga în salate sau în prăjituri.

Migdalele prăjite pot fi consumate ca atare sau în diverse preparate, cum ar fi prăjiturile și biscuiții, dar și în iaurturi ori salate. În combinație cu alte nuci și fructe uscate alcătuesc mixuri energizantee. Prăjirea le mult mai crocante și le intensifică aroma naturală.

Migdale la cuptor

Este una dintre cele mai populare metode, deoarece permite coacerea lor uniformă. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Așează migdalele într-un singur strat pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de pergament. Prăjește migdalele timp de 10-15 minute, amestecând-le din când în când pentru a se coace uniform.

Fii aent pentru că migdalele se pot arde rapid în ultimele minute. Lasă-le  apoisă se răcească pe tavă pentru a-și păstra textura crocantă.

Migdale în tigaie

O altă metodă rapidăeste prăjirea migdalelor pe tigaie. Încinge o tigaie mare la foc mediu și adaugă migdalele, fără ulei sau alte grăsimi, dacă vrei o variantă mai ușoară. Amestecă migdalele pentru a preveni arderea. Prăjește-le timp de 5-7 minute, până când devin aurii și aromate.

Poți adăuga puțin ulei de măsline sau unt în ultimele minute de prăjire.

Migdale cu condimente

Poți adăuga puțin ulei de măsline sau alt tip de ulei la migdalele din cuptor. Așează migdalele într-un singur strat pe o tavă de copt, stropește-le ușor cu ulei și presară sare sau alte condimente, cum ar fi boia de ardei sau zahăr brun, noteazăz hellotaste.ro.

×
Subiecte în articol: migdale