x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar 4 metode de a găti corect și sănătos alimentele

4 metode de a găti corect și sănătos alimentele

19 Iun 2015   •   19:34
4 metode de a găti corect și sănătos alimentele

 De fapt, tehnicile sanatoase de gatit nu sunt nicidecum dificile, nu ne cer un efort conside­rabil si, cu siguranta, folosindu-le vom avea posibilitatea sa ne tinem in frau greutatea. 

 
Atunci cand tocmai am pierdut una dintre bataliile duse pe frontul alimentatiei sanatoase (dar nu razboiul!), prima "scuza" care ne vine in minte este faptul ca nu avem destul timp pentru a gati corect. Preferam, in consecinta, sa ne potolim foamea cu o punga de chipsuri sau un produs fast-food, amanand sine die momentul cand vom intra in bucatarie si vom gati "ca la carte".
 
Dar sa facem o trecere in revista a celor mai sanatoase tehnici de gatit:
 
1. GATITUL LA ABURI.
 
Este cu certitudine cea mai sanatoasa si totodata cea mai simpla tehnica de gatit. Daca nu aveti la indemana un steamer profesional, atunci e suficient sa folositi o oala mare cu aburi deasupra careia asezati o strecuratoare sau un dispozitiv special, perforat. Puneti legu­me­le, carnea, pestele (chiar si aluaturile pot fi ga­tite astfel) in strecuratoare, in vreme ce apa fier­be dedesubt. Gatitul la aburi prezerva toate substan­tele nutritive din alimente. Pentru a da un gust deosebit mancarii preparate astfel, puteti adauga in apa care fierbe condimentele care va plac.
 
Citeste articolul integral pe ANTENA SATELOR

×