Ai rămas fără idei? Nu mai ştii ce să găteşti? Metro.co.uk îţi oferă 5 sugestii pentru masa de seară și nu numai.
- Clătite de curcan
O masă rapidă şi uşoară pentru amatorii de gimnastică sau cei cu o dietă saracă în carbohidraţi care poate fi consumată la micul dejun, prânz sau cină.
Ingrediente:
250g carne tocată de curcan
1 ou întreg
1/2 linguriță sare de mare
1/2 linguriță ardei iute
1/2 linguriță sumac
1/2 chimion
Mod de preparare
Se pun toate ingredientele de mai sus într-un castron și se amestecă până se leagă şi se obține o pastă. Se încălzește o tigaie mică în care se adaugă ulei de măsline, apoi se pune amestecul în tigaie sub forma unei clătite pentru aproximativ 3 minute, după care se întoare la fel cum se face cu o clătită pentru încă 3 minute. Se pune tava într-un cuptor preîncălzit la 180-200 ° C pentru a se găti încă 6-8 minute. Se serveşte cu un avocado sau o salată.
- Paste Genoveze
În mod tradiţional, această reţetă italiană de paste combină paste cu sos pesto, cartofi şi fasole verde. În rețeta noastră, vom da un impuls nutrițional prin adăugarea de spanac şi fibre integrale de grâu.
Ingrediente:
2 ceşti de spanac
1 pungă de spaghete integrale de grâu
1 cană cu cartofi noi tăiaţi felii
1 cană cu fasole verde
1/2 cană pesto
1 linguriţă piper proaspăt măcinat
1/2 linguriță sare
Mod de preparare
Se pune o oală mare de apă la fiert la foc mediu-mare. Se adaugă spanacul şi se fierbe aproximativ 45 de secunde. Se bagă spanacul la un blender. Peste apa fiartă se adaugă spaghetele și cartofii și se amestecă o dată sau de două ori, timp de 6-7 minute. Se adaugă fasolea verde şi se fierbe până când se înmoaie.
În cazul în care spaghetele și legumele sunt aproape gata, se scoate cu grijă 1 cană din lichidul gătit din oală. Se toarnă 1/2 cană de lichid în blender și se adaugă pesto, piper și sare. Se amestecă până la omogenizare.
Se scurg spaghetele și legumele și se amestecă în amestecul de pesto. Se găteşte la un foc peste mediu, amestecând ușor, până când sosul se îngroaşă.
- Risotto cu praz
Este o reţetă uşoară şi practică pentru o cină în familie.
Ingrediente:
350g orez
1 bucată mare de praz
1 pahar vin alb
1l supă vegetală
2 linguri ulei de măsline
30g parmezan
Mod de preparare
Se taie prazul în feliuţe subţiri şi se pune la călit în 2 linguri ulei de măsline; după ce se înmoaie, se adaugă orezul şi se căleşte împreună cu prazul pentru 2-3 minute, până ce bobul devine uşor transparent.
Se adaugă un pahar de vin alb peste orez şi se lasă să se evapore complet. Când dispare mirosul de alcool, se adaugă câte un polonic de supă vegetală fierbinte peste orez. Nu se adăugă următorul polonic de supă decât dacă precedentul a fost complet absorbit de orez.
Când orezul este fiert, se stinge focul şi se adăugă 30 g parmezan ras. Se amestecă bine şi se serveşte imediat.
- Saladă de rucolă şi mere cu pastă de susan
Ingrediente:
4 cartofi roșii, tăiați în bucăți mici
2 linguri de tahini
Sucul de la 1 lămâie mare
1/2 linguri de sirop de arțar sau mai mult, dacă este necesar
2 linguri ulei de măsline extra-virgin
sare de mare și piper negru proaspăt măcinat, după gust
4 căni rucola proaspete
1 măr verde mare,tăiat cuburi
4 linguri de caju crude
1 linguriță busuioc proaspăt tăiat
2 linguri de coajă de lămâie rasă
Mod de preparare
Se pun cartofii într-un vas mare și se acoperă cu apă. Se fierbe la foc mediu până când cartofii sunt fragezi, aproximativ 15 minute. Se scurge și se îndepărtează de la căldură.
Într-un castron mic, se amestecă tahini, suc de lămâie, sirop de arțar, ulei, sare de mare și piper.
Într-un castron mare se combină rucola, mere, caju și busuioc. Se adaugă cartofii fierţi şi se stropesc cu sos tahini. Se agită pentru a se acoperi, se adaugă sucul de lămâie şi se serveşte.
- Rulouri de salată verde
Uită de carbohidraţi! Încearcă această reţetă şi vei fi mulţumit.
Ingrediente:
Rulou
2 bucăţi piept de pui la grătar, tăiat în fâşii (200 g fiecare)
6 căpșuni mari, tăiate în felii subțiri
1 mango, decojit și tăiat în fâșii subțiri
½ castravete englezesc,tăiat în felii subțiri
1 avocado mediu, feliat
24 frunze de mentă
4 frunze mari de varză
Sos
2 linguri cremă de nucă de cocos
2 linguri unt de migdale
sucul de la 1 lămâie
1 lingură ghimbir proaspat, ras
1 cățel de usturoi, zdrobit
1 lingură oţet
1 linguriță ulei de susan
1 lingura tahini
1/8 linguriță sare
2 linguri de sos de mere fără zahăr
Mod de preparare
Se împart ingredientele în mod egal pentru 4 frunze mari de varză, după care se adaugă pe fiecare frunză şi se rulează. Pentru a nu se desface ruloul, se infige câte o scobitoare.
Pentru sos se pun toate ingredientele într-un blender şi se amestecă până la omogenizare.