x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar A fost desemnat cel mai bun restaurant din lume în 2022

A fost desemnat cel mai bun restaurant din lume în 2022

19 Iul 2022   •   11:02
A fost desemnat cel mai bun restaurant din lume în 2022

Cel mai bun restaurant din lume a fost declarat în acest an "Geranium" din Copenhaga, condus de maestrul bucătar Rasmus Kofoed. Distincța a fost obținută la Londra, în cadrul celei de-a 20-a ediție a celebrului clasament ''50 Best Restaurants'', scrie AFP.

Este al doilea an consecutiv când acesta a intrat în topul celor mai bune restaurante din lume, după ce în 2021 s-a clasat pe locul secund după "Noma". "Geranium" este urmat de restaurantul peruvian "Central" din Lima, "Disfrutar" din Barcelona şi "Diverxo", din Madrid.

Maestrul bucătar Rasmus Kofoed a câştigat Bocuse d'Or în 2011, iar restaurantul său a primit primele trei stele Michelin ale Danemarcei în 2016.

Columbiana Leonor Espinosa a primit premiul pentru "cea mai bună femeie chef din lume" din 2022, succedându-i peruanei Pia Leon. Restaurantul său "Leo" din Bogota s-a clasat pe locul 48.

Trei restaurante franceze, toate din Paris, au intrat în top 50: "Septime", condus de Bertrand Grébaud, care a urcat două poziţii, situându-se pe locul 22, "Le Clarence" al lui Christophe Pelé, poziția 28, şi "Arpege" al lui Alain Passard, în cădere 8 poziții până pe locul 31.

Premiile "50 Best Restaurants" sunt decernate începând din 2002 şi sunt alese de 1.080 de experţi independenţi, respectiv chefi, jurnalişti specializaţi, proprietari de restaurante, care îşi evaluează experienţele din ultimele 18 luni sub coordonarea revistei "Restaurant" a grupului de presă britanic William Reed.
Aceștia se află în 27 de regiuni ale lumii, fiecare cu câte 40 de electori, care pot vota pentru 10 restaurante, inclusiv pentru cel puţin trei din afara regiunii lor.

Ceremonia, programată iniţial la Moscova, a fost transferată la Londra în urma războiului din Ucraina. Pe listă nu apare niciun restaurant rusesc.

Clasamentul este însă contestat de mai mulți chefi francezi, japonezi și americani, care îi acuză pe organizatori de complezenţă şi opacitate. Ei au lansa, în replică, topul  "La Liste" în 2015, în care sunt incluse 1.000 de restaurante din întreaga lume. 

×
Subiecte în articol: restaurant geranium copenhaga