x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Ce e în mâncarea ta? 8 curiozităţi despre aditivii alimentari

Ce e în mâncarea ta? 8 curiozităţi despre aditivii alimentari

18 Dec 2012   •   18:13
Ce e în mâncarea ta? 8 curiozităţi despre aditivii alimentari
Sursa foto: REMY GABALDA/AFP

 Fie ca vrem sau nu, in mancarea noastra gasim si aditivi alimentari. Oricat de mult ne-am stradui, nu putem sa-i evitam total. Iata cateva curiozitati despre aditivii alimentari, dezvaluite de webmd.com.

1. Unii coloranti alimentari sunt facuti din gandaci

CI 75470 nu va spune nimic. Dar Cochineal? Dar acid carminic? Sau Carmin? Respectivul produs folosit pe post de colorant in prepararea alimentelor si produselor cosmetice sub denumirea de E120 este obtinut prin uscarea si zdrobirea unei specii de gandaci din insulele Canare si Peru. Pentru a obtine 250 g de carmin e nevoie de aproximativ 70.000 de insecte.

2. Ginul tonic are un ingredient folositor impotriva malariei

Chinina este o substanta care anihileaza simptomele malariei si care, totodata, da gustul amarui din apa tonica. Potrivit legendelor urbane, ginul tonic a fost inventat de ofiterii britanici pentru a da un gust mai bun medicamentelor impotriva malariei. Folosit in medicamente, chinina are efecte adverse serioase. 
Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro

×
Subiecte în articol: aditivi aditivi alimentari