x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Aganciabur sau ciorba de urechiușe (rețetă armenească)

Aganciabur sau ciorba de urechiușe (rețetă armenească)

16 Feb 2018   •   23:57
Aganciabur sau ciorba de urechiușe (rețetă armenească)

Trei lucruri sunt importante pentru armeni si cu ele se mandresc oriunde s-ar afla: credinta, limba armeana si traditiile. O populatie nu poate fi numita popor o data ce nu are traditii, ele fiind baza pentru formarea si construirea unei biserici si a poporului in sine.

Printre traditii se afla si pastrarea obiceiurilor si a retetelor culinare nealterate. La toate marile sarbatori, la nunti, botezuri sau la inmormantari, preparatele traditionale armenesti nu lipsesc de pe mese. Ca este "aganciabur" - supa de urechiuse (sau coltunasi), "harissa" - mancare din carne tocata si grau, "tahnabour" - supa de iaurt, sugiuc armenesc sau "manti" - un fel de barcute din aluat umplute cu carne, toate sunt servite cu placere.

Cum preparam Aganciabur sau ciorba de urechiuse? Ai nevoie de: un kilogram carne de vita, 3 oua, o ceapa, 1/3 pachet de unt, un borcan de iaurt, o cana cu faina, un os cu maduva, sare, piper.

Citește mai departe toate detaliile acestei delicioase retete romanesti

×