x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Alimentul care nu trebuie să lipsească de la micul dejun! Iată 5 dintre beneficiile sale!

Alimentul care nu trebuie să lipsească de la micul dejun! Iată 5 dintre beneficiile sale!

20 Aug 2015   •   08:49
Alimentul care nu trebuie să lipsească de la micul dejun! Iată 5 dintre beneficiile sale!

 Plin de calităţi, oul conţine vitamine, minerale, grăsimi şi proteine complete, majoritatea localizate în gălbenuş. Albuşul conţine predominant apă şi câteva proteine.

Un ou cu masa de 50 grame are o valoare energetică de 90-100 calorii și echivalentă ca valoare nutritivă cu aproximativ 150 ml de lapte sau 40 grame de carne sau 20 grame brânză uscată. Digestibilitatea oului este foarte ridicată: 97% pentru albuș și 100% pentru gălbenuș.

Pe de altă parte, oul este un aliment complet util în toate dietele indiferent dacă respecți sau nu o cură de slăbire. Ȋn plus, jumătate din caloriile dintr-un ou sunt calorii negative, adică calorii pe care organismul le consumă pentru a digera și asimila alimentele. Toate grăsimile din ou se află în gălbenuş. Tot în gălbenuş se găsesc şi vitaminele liposolubile. Ele sunt reprezentate de vitamina A (caroteni şi retinol) şi de vitamina D. Vitaminele hidrosolubile se găsesc atât în albuş, cât şi în gălbenuş, fiind reprezentate de vitaminele complexului B.

Citește și Dieta de 10 zile. Slăbești ușor 3-4 kg și detoxifici organismul

Consumul recomandat de specialiști este de 4 ouă pe săptămână. In ciuda speculatiilor, grăsimile din ou nu duc la creșterea colesterolului și nici nu fac rău „la ficat”,ba dimpotrivă, oul are aminoacizi esențiali care susțin activitatea ficatului.

Pe lângă aceste calități nutriționale de necontestat, consumul de ouă poate îmbunătăți calitatea vieții, contribuind la:
.........................................

Citește articolul integral pe ANTENA SATELOR

×