Argentina este sinonima cu Diego Maradona. La fotbal. In ceea ce priveste bucatele, meniul este foarte variat si asta pentru ca bucataria argentiniana a evoluat diferit fata de gastronomia celorlalte tari din America de Sud. Influenta culinara a italienilor si a spaniolilor s-a imbinat cu cea a bastinasilor, rezultand gusturi si arome noi. Un alt aspect important: Argentina este una dintre cele mai mari tari producatoare de grau, fasole, porumb, carne de vita, lapte si soia, din lume. De aceea, aceste produse se regasesc ca ingrediente in majoritatea preparatelor din aceasta tara. Fripturile din carne de vita sunt intalnite atat in meniurile restaurantelor, cat si in dieta zilnica a localnicilor.
SIMBOLURI. Daca spunem mancare argentiniana spunem: "asado", "dulce de leche", "empanadas" si "yerba mate". Sunt cele patru preparate care se gasesc in toate regiunile tarii si care sunt recunoscute ca fiind preparatele traditionale argentiniene. Insa nu lipsesc pastele sau pizza, care au ajuns aici datorita imigrantilor italieni. Desi "yerba mate" este bautura traditionala a argentinienilor, vinul si berea ii fac concurenta. De asemenea, se mai produc si lichioruri cu tot felul de arome: portocale, oua, cirese, cafea.
| ||
EMPANADASEmpanadas |
GRUPA C
|
In Grupa C s-au intalnit unele dintre cele mai bune echipe de fotbal din lume. Iar cand vine vorba de arta culinara aceste popoare ofera bucate pe gustul tuturor gurmanzilor.
OLANDACele mai importante bucate pentru olandezi sunt painea si cartofii, asa cum sugereaza si Vincent Van Gogh in pictura "Mancatorii de cartofi". Din colonii, olandezii au adus foarte multe ingrediente noi, mai ales mirodenii, care au fost foarte repede asimilate in gastronomia autohtona. Mai mult, in meniurile lor se pot gasi bucate din toate colturile lumii.COASTA DE FILDESIvorienii sunt atat de legati de bucatele de acasa, incat si-au luat cu ei parintii in Germania, capatandu-si neoficial titlul de cea mai rasfatata echipa. Acestia trebuie sa le pregateasca masa. Didier Drogba, vedeta echipei Coasta de Fildes a declarat ca "Parintii au venit sa ne gateasca si sa aiba grija de noi. Cine putea face asta mai bine decat ei?"Citește pe Antena3.ro SERBIAInfluentata de bucataria turcilor si de cea a grecilor, gastronomia sarba a devenit cu timpul unitara si originala. Cel mai important preparat este painea, care se afla in centrul multor ritualuri traditionale sarbesti. |