Reţeta de aripioare "Buffalo" este una specific americană, pe care fanii fotbalului îl consumă în perioada campionatului în timp ce urmăresc meciurile la televizor, de pildă.
Acest fel poate fi mâncat oricând, este extrem de gustos, parfumat şi săţios.
Pentru aripioarele Buffalo avem nevoie de următoarele ingrediente:
în jur de 12 aripioare
3 linguri cu unt topit
4 linguri cu sos de ardei iute (de pilda Tabasco)
1 lingură cu boia de ardei
1-/2 linguriţă de sare
1/2 piper de cayenne
1-4 linguriţă de piper
Pentru cei care doresc aripioare mai puţin iuţi puteţi renunţa pa piperul de cayenne.
Ţelină Apio
Pentru sosul de brânză cu mucegai albastru avem nevoie de următoarele ingrediente:
120 ml smânână
100 g de brânză cu mucegai albastru
120 ml maioneză
1 linguriţă cu oţet
1 căţel de usturoi zdrobit
Tăiem vârful aripiorelor (pe care le putem utiliza atunci când vrem să facem stock de pui). Apoi tăiem în două, în dreptul încheieturii, aripioara. După ce facem această operaţiune cu toate aripioarele, le punem într-un bol mai mare.
Marinada o preparăm în felul următor: În untul topit amestecăm, sosul de ardei iute, paprika, sarea, piperul de cayenne, piperul negru. După ce am omogenizat bine luăm din ameste două linguri şi punem deoparte.
Marinarea aripioarelor: Punem aripioarele în bolul în care am preparat marinada şi le lăsăm la temperatura camerei timp de jumătate de oră.
Scoatem aripioarele din marinadă (le scuturăm un pic de sos) şi le punem într-o tavă pentru cuptor (sau pe grătar, caz în care trebuie să le tinem la foc câte 10 minute pe fiecare parte) şi le ţinem la cuptorul încălzit în prealabit timp de aproximativ de 15 -20 de minute. Oricum este bine să verificaţi carnea să fie bine făcută.
Cum preparăm sosul:
În timp ce aripioarele sunt la cuptor, amestecăm cu un blender, smântâna, brânza cu mucegai sfărâmiţată, maioneza, oţetul şi usturoiul, până când se omogenizează totul, amestecăm şi lăsăm la frigider.
După ce aripioarele s-au făcut le ungem cu sosul pe care l-am pus deoparte (sosul in care s-au marinat aripioarele trebuie aruncat deoarece a intrat in contact cu carnea crudă)
Aripioarele se mănâncă fierbinţi cu ţelină apio şi sosul de brânză albastră.