x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Arome de Crăciun

0
Autor: Magda Cristina Ursache 17 Dec 2009 - 00:00
Arome de Crăciun

Crăciunul este una dintre cele mai frumoase sărbători. Este un moment de bucurie în care ne întâlnim cu familia şi ne bucurăm de cadouri. Şi pentru Jamie Oliver Crăciunul este o sărbătoare specială. Dar pentru el, mai mult decât doar mulţumirea de a-şi revedea familia, Crăciunul aduce o altă satisfacţie: aceea de a prepara şi a se bucura de o masă îmbelşugată şi deosebită.



Sărbătoare specială
Anul acesta, Jamie pregăteşte un Crăciun special. Va filma o mini-serie de televiziune ce va fi difuzată în săptămâna de dinaintea sărbătorii unde va încerca să ne înveţe cum să preparăm totul din timp pentru a avea cât mai puţine griji. Şi site-ul lui are o secţie specială de Crăciun în care Jamie merge pe aceeaşi idee de a uşura munca gospodinelor sau... gospodinilor. Veţi găsi acolo sfaturi şi reţete care vă vor transforma Crăciunul într-o sărbătoare minunată. De la reţete tradiţionle pentru Crăciunul britanic, precum curcanul umplut, la diverse alternative care de care mai exotice, precum o reţetă pentru tort de spaghete sau o salată de curcan de inspiraţie asiatică, toate sunt garanţia unui Crăciun special. Jamie nu i-a uitat nici pe cei care plănuiesc să organizeze o petrecere mai fastuoasă - sau mai puţin fastuoasă, aşa că are sfaturi şi despre aşezarea mesei, decorarea casei, pregătirea unor feluri de mâncare pentru un număr mare de oameni şi băutură. Desigur, insistă că sărbătoarea are ca scop principal reunirea cu familia, aşa că, în stilul său caracteristic, propune şi o serie de reţete foarte simple şi uşor de preparat pentru toţi cei care nu au timp sau nu se pricep în bucătărie, dar care vor să aibă parte de aceeaşi magie pe care o aduce în plus mâncarea bună. Şi deoarece Crăciunul este o sărbătoare a surprizelor, Jamie are şi el una: a pregătit un concurs la care pot participa toţi cei care îi accesează site-ul, premiile constând în produse "J.me".

Porc la tigaie
Ingrediente: ulei de măsline, două cepe roşii, curăţate şi tocate, două căţei de usturoi tocaţi, 1,5 kg pulpă de porc, cea mai bună pe care ţi-o poţi permite, dezosată, fără piele, rulată şi legată, sare şi piper măcinat, frunze de cimbru proaspăt, două pachete de unt, 6 stafide tăiate pe jumătate, două pahare de vin de Marsala, 275 ml de supă de pui, opţional, trei linguri de smântână.

Preparare: Încălzeşte cuptorul la 200 grade Celsius. Ia o tigaie de dimensiune potrivită, toarnă puţin ulei de măsline şi căleşte puţin ceapa şi usturoiul până se înmoaie. Condimentează porcul cu sare, piper şi cimbru. Împinge ceapa într-o parte a tigăii, adaugă un pachet de unt şi prăjeşte puţin porcul în el pe toate părţile. Amestecă stafidele tăiate cu ceapa, toarnă un pahar de vin de Marsala peste porc şi pune şi restul untului. Ia o bucată suficient de mare de folie de aluminiu, ţine-o puţin sub apă rece şi apoi acoperă carnea şi ceapa cu ea. Aceasta va ajuta la păstrarea frăgezimii cărnii. Pune tigaia la cuptor. După 20 de minute dă folia de-oparte, întoarce carnea pe partea cealaltă, având grijă să fie acoperită de sos şi toarnă şi celălalt pahar de vin. Pune o altă folie deasupra şi mai lasă la cuptor 30-40 de minute. Verifică dacă carnea s-a gătit, pune-o pe o farfurie şi aşteaptă 15 minute să se răcească înainte de a o tăia. Cât se răceşte carnea, termină sosul adăugând peste ce a rămas în tigaie, după ce ai înlăturat grăsimea în exces de deasupra, supa de pui şi lasă totul pe foc 10 minute. Verifică dacă mai are nevoie de sare sau piper şi adaugă şi smântâna dacă foloseşti.

Citeşte mai multe despre:   secretele bucătăriei lui jamie

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

„Lemnul afrodiziac”, din care se extrage unul dintre cele mai scumpe uleiuri esențiale

„Lemnul afrodiziac”, din care se extrage unul dintre cele mai scumpe uleiuri esențiale
Arborii din această specie sunt pe cale de dispariţie, iar pentru a împiedica "dispariţia" chiar şi a celui mai insignifiant copac, fiecare creangă este numerotată, ţinându-se astfel o evidenţă foarte...

Ce mănâncă un dictator? La masă cu Ceaușescu, Tito și Stalin

Ce mănâncă un dictator? La masă cu Ceaușescu, Tito și Stalin
Fostul preşedinte al Republicii Socialiste România, Nicolae Ceauşescu, nu era deloc un gurmand rafinat. Conform volumului semnat de Victoria Clark şi Melissa Scott, dicatorul comunist cerea când se afla acasă,...

Cel mai rar pește din Europa trăiește în România. Despre ce este vorba?

Cel mai rar pește din Europa trăiește în România. Despre ce este vorba?
Cel mai rar peşte din Europa, care trăieşte numai în Argeş. Este o specie endemică, cu areal foarte restrâns, pe numai 10 km din lungimea unui râu. O specie nocturnă, insectivoră, bentică, strict reofilă,...

Premiile „Eminescu, ziaristul ” Duminică - 5 iulie 2020 (ediția a VIII- a). Din nou un EVENIMENT ONLINE, pentru o manifestare de referință a UZPR

Premiile „Eminescu, ziaristul ” Duminică - 5 iulie 2020 (ediția a VIII- a). Din nou un EVENIMENT ONLINE, pentru o manifestare de referință a UZPR
Premiile ˝Eminescu, ziaristul˝ se află la cea de-a opta ediție. Au fost răsplătiți, de-a lungul anilor, academicieni, profesori universitari, oameni de cultură (peste 20 de personalități) care și-au...

Tort de mere - rețetă din copilărie

Tort de mere - rețetă din copilărie
De mic copil mi-a plăcut zahărul, l-aș fi pus în orice, de la tocănițe la ciorbe drese cu smântână. Rețeta ce urmează am făcut-o măcar o dată la sărbători. E tortul de mere al zilelor de vară și de...

Aeroportul Hellenikon din Atena va fi dărâmat pentru construirea unei imense stațiuni de lux

Aeroportul Hellenikon din Atena va fi dărâmat pentru construirea unei imense stațiuni de lux
Autoritățile din Grecia vor să transforme fostul aeroport Hellenikon, aflat în apropierea Atenei, într-o stațiune turistică. Dacă planurile se vor realiza, aceasta va fi una dintre cele mai mari din Europa,...

Ce spune codul bunelor maniere despre sărutatul mâinii

Ce spune codul bunelor maniere despre sărutatul mâinii
Vă propun să vorbim azi despre o formă de manifestare a respectului – după codului bunelor maniere – am de gând să vă vorbesc astăzi. Despre... sărutatul mâinii. Să ne imaginăm că întreg...

Circul Metropolitan București se redeschide! Seria spectacolelor în aer liber debutează vineri, 3 iulie 2020, de la ora 19.00

Circul Metropolitan București se redeschide! Seria spectacolelor în aer liber debutează vineri, 3 iulie 2020, de la ora 19.00
Vineri, 3 iulie 2020, de la ora 19.00, Circul Metropolitan București deschide seria spectacolelor care vor fi jucate în aer liber, pe tot parcursul verii, în zona special amenajată pentru public în vecinătatea...

Centrul de Agrement din Poiana Braşov s-a redeschis de la 1 iulie

Centrul de Agrement din Poiana Braşov s-a redeschis de la 1 iulie
Centrul de Agrement din Poiana Braşov s-a redeschis de la 1 iulie. Administratorul a anunțat că suprafaţa centrului permite aplicarea măsurilor sanitare împotriva răspândirii COVID-19. Tu...

Din 6 iulie, de la 20:00, Happy Channel va difuza serialul turcesc “Jurământul”

Din 6 iulie, de la 20:00, Happy Channel va difuza serialul turcesc “Jurământul”
Din 6 iulie, în fiecare luni, de la 20:00, Happy Channel va difuza serialul turcesc fenomen “Jurământul” (“Yemin”), o producţie 2019 şi o uimitoare poveste de dragoste ce a cucerit milioane de...

Producătorul Harvey Weinstein a oferit victimelor sale despăgubiri de 19 milioane de dolari

Producătorul Harvey Weinstein a oferit victimelor sale despăgubiri de 19 milioane de dolari
Producătorul Harvey Weinstein a oferit despăgubiri de 19 milioane de dolari mai multor femei pe care le-a agresat sexual, transmite AFP. Acesta a fost condamnat pentru viol în luna martie. Despăgubirile urmează...

De ce a lipsit Mircea Badea de la televizor

De ce a lipsit Mircea Badea de la televizor
Realizatorul Mircea Badea nu a mai prezentat emisiunea sa zilnică „În gura presei”. Acesta a explicat la Sinteza zilei motivul absenței sale de pe micul ecran.  Mircea Badea se află în vacanță, moment...

iUmor caută numere de comedie care să doboare noi recorduri

iUmor caută numere de comedie care să doboare noi recorduri
iUmor a început preselecțiile pentru sezonul cu numărul nouă, la Antena 1, iar înscrierile se pot face deja pe adresa http://casting.a1.ro/iumor/. De-a lungul celor opt sezoane de până acum, umoriști din...

Silvio Berlusconi va locui în vila celebrului regizor Franco Zeffirelli

Silvio Berlusconi va locui în vila celebrului regizor Franco Zeffirelli
Fostul premier italian, Silvio Berlusconi, a confirmat că vrea să locuiască în vila din Roma a regizorului de film Franco Zeffirelli, transmite DPA. "O să-mi mut reşedinţa şi birourile mele...

Ce note a luat Selly la Bacalaureat. Are cu ce se lăuda

Ce note a luat Selly la Bacalaureat. Are cu ce se lăuda
Vlogger-ul Selly se numără printre elevii care au susținut examenul de Bacalaureat de anul acesta. Imediat după aflarea notelor, Selly a publicat rezultatele pe contul său de Instagram. Astfel, notele obținute...
Serviciul de email marketing furnizat de