x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Balkan Girl

Balkan Girl

de Adriana Paduraru Vaduva    |    08 Mai 2009   •   00:00
Balkan Girl

Elena Gheorghe este reprezentanta României la Eurovisionul organizat anul acesta la Moscova. Cu piesa Balkan Girls, Elena vrea să cucerească publicul şi un loc cât mai bun în concurs.

Prin ce ţări ai promovat clipul?

Este greu de ţinut o evidenţă a ţărilor în care clipul a fost promovat, pentru că, fiind difuzat pe TVRi şi internet, acesta poate fi urmărit nu doar din Europa, ci din întreaga lume. Dacă ne referim la ţările care au dreptul de a vota la Eurovision, clipul a fost promovat şi pe postul Balkanika TV, care este recepţionat în Albania, Bulgaria, Croaţia, Serbia, Slovenia, Turcia. Acestora li se adaugă ţările în care am fost în turneu: Germania, Belgia, Anglia.


Care sunt atuurile tale?Cum crezi că o să cucereşti publicul Eurovisionului?

Publicul Eurovisionului este exigent şi toate aspectele trebuie luate în considerare - degeaba ai o piesă bună dacă interpretarea lasă de dorit şi prezenţa scenică este slabă. Consider că The Balkan Girls este o piesă foarte bună, foarte puternică, iar pentru show am muncit continuu pentru a fi la înălţime. Sunt greu de mulţumit şi îmi place să fac totul cu profesionalism - să dea Dumnezeu ca totul să iasă aşa cum îmi doresc eu şi atunci totul va fi mai mult decât bine.

 

Ai avut timp să urmăreşti concurenţa? Ţi-a plăcut vreunul dintre contracandidaţi? Te "temi" de vreunul dintre ei?

Am ascultat majoritatea pieselor, dar toată atenţia mea este îndreptată spre show-ul meu. Cel mai puternic competitor eşti chiar tu însuţi, pentru că trebuie să te lupţi şi într-un final să-ţi învingi emoţiile, care pot influenţa într-un sens negativ, în cea mai mare măsură evoluţia ta de pe scenă... Pornesc de la premisa că, până în momentul în care ieşim de pe scenă şi ne evaluăm prestaţia, toţi avem aceeaşi şansă.

 

Ai emoţii acum, când mai ai puţin şi pleci la Moscova?

Este un pic mai complicat să exprim ce simt. Am emoţii, normal că am, numai că lupt să le stăpânesc şi până acum am reuşit fără probleme. În acelaşi timp însă sunt nerăbdătoare, sunt bucuroasă, sunt încrezătoare, dar, mai ales, mă simt foarte responsabilă de faptul că îmi voi reprezenta ţara la Eurovision. Acest lucru este cel mai important şi motivul pentru care am muncit enorm în ultimele luni. Doresc să evoluez impecabil pe scena de la Moscova.

 

Cine ţi-a făcut ţinutele pentru show-ul de la Moscova?

Ţinuta de scenă pentru Moscova are la bază conceptul scenografei Oana Drăghici şi a fost realizată în atelierele DaDa, specializate în producţia de costume pentru producţii cinematografice cum ar fi filmul "Cold Mountain".

×
Subiecte în articol: vedete