x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Brownie cu ciocolată amăruie şi ciocolată cu lapte

Brownie cu ciocolată amăruie şi ciocolată cu lapte

14 Mar 2019   •   20:30

Ingrediente:

100 g ciocolata amăruie, 100 g ciocolată cu lapte, 170 g unt, o linguriță cappucino, o lingură cacao, 200 g zahăr, 1/2 linguriță sare, 3 ouă, esență vanilie, 100 g făină

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 180 de grade Celsius şi puneţi hârtie de copt în tavă, după ce ați uns tava cu unt înainte. 100 g de ciocolată (50 g de ciocolată amăruie și 50 g ciocolată cu lapte) şi untul se topesc într-un bol la bain-marie, până când compoziţia capătă o textură fină. Adăugaţi o linguriţă de cappuccino şi amestecaţi până se omogenizează. Luați compoziţia de pe foc, însă păstraţi-o deasupra vasului cu apă. Adăugaţi zahărul şi amestecaţi până când acesta se omogenizează.  Încorporaţi ouăle pe rând şi amestecaţi bine. Adăugaţi şi ultimele ingrediente: esenţă de vanilie, sare, cacao, făină, iar la final 100 g de ciocolată tăiată bucăţele (50 g de ciocolată amăruie și 50 g ciocolată cu lapte). Continuaţi să amestecaţi până când toate ingredientele au fost încorporate și puneţi prăjitura în cuptor pentru 30-40 de minute, până când trece testul scobitorii. Aşteptaţi să se răcească şi apoi o puteţi servi după preferințe.

 

 

×
Subiecte în articol: Brownie cu ciocolată