x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Bucătar de rezervă

Bucătar de rezervă

de Veronica Bectas    |    25 Iun 2009   •   00:00

În raidul obişnuit prin piaţă am căutat ceva din care să prepar un dulce răcoritor. Ceva deosebit! Trecând printre tarabe, zăresc, într-un colţ de hală, o ţărancă ce vindea petale de trandafiri de dulceaţă. Dar şi buchete de trandafiri roşii ca focul, din cei căţărători, precum şi trandafiri galbeni cu florile mari cât palma.



Mă apropii, cercetez minunile şi obţin o reducere de un leu la kilogram. Vânzătoarea mă îmbia cu un buchet de trandafiri roşii şi unul din cei galbeni. M-am hotărât şi am luat un kilogram de petale, două buchete din cei roşii şi galbeni. O femeie m-a întrebat ce fac cu ei? "Pe unii îi fac dulceaţă, din ăştia la buchet, o parte din petale le usuc la umbră şi le pun în săculeţ pentru la iarnă, iar restul le fac trandafirată, băutură răcoritoare plină de vitamine."

×
Subiecte în articol: povestiri din bucătărie