Gradina de legume si-a deschis portile, pentru ca pe masa noastra nu trebuie sa lipseasca darurile ei.
Suntem in Postul Sfintei Marii. Cu doua saptamani inainte de Sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului se lasa sec. Acest post se zice ca este rupt din Postul Mare de dinaintea Pastelui, care era prea lung si prea saracacios. Acum insa e belsug de legume, zarzavaturi si fructe. CUM E CU POSTUL. In aceasta perioada se fac pelerinaje la manastiri. Se spune ca cine vrea sa aiba noroc si zile bune posteste cu drag, si Dumnezeu il ajuta. Din "Rugaciuni despre post si iesirea sufletului" am aflat care sunt regulile unui post adevarat: "Luni, miercuri, vineri, ajungand pana la ora 9, mancand o data pe zi mancare uscata, paine; marti si joi, mancare fiarta, fara untdelemn sau uleiuri; sambata si duminica - mancaruri fierte, cu untdelemn sau uleiuri si vin cu cumpatare." DELICIU DE DUMINICA. Incerc sa respect toate indicatiile. Ce ar merge mai bine? O intalnire intre vinete, rosii si ceapa, invaluite in gustosul ulei de masline. Adica o salata de vinete simpla! Mai ales ca gradina e in fata casei. Voi alege vinetele cu coaja cea mai lucioasa si rosiile cele mai coapte, iar in rest, respect reteta si adaug fantezie la ornat. Atat cat ma pricep.RETETA - Salata de vinete
Citește pe Antena3.ro