x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Budincă cu mălai şi şuncă

Budincă cu mălai şi şuncă

11 Oct 2010   •   00:00
Budincă cu mălai şi şuncă
5960-133378-untitled1.jpg● Ingrediente: 3 ouă, 50 ml ulei de măsline, 180 g iaurt, 750 ml apă, 300 g mălai, 200 g şuncă, o lingură cu oregano, o lingură cu salvie, 50 g parmezan, 50 g unt, sare, piper, smântână, sos de roşii picant.


● Mod de preparare:
1
Se pune apa la fiert cu o lingură cu sare şi se presară puţin mălai.

2 Când a început să clocotească se adaugă tot mălaiul, se amestecă bine cu un tel şi se lasă să fiarbă la foc mediu până se umflă mălaiul şi este gata mămăliga.

3 Când este încă călduţă se amestecă împreună cu salvia şi oregano tocate, iaurtul, parmezanul ras şi ouăle. Se adaugă untul, se presară parmezanul dat prin răzătoare, sare şi piper după gust.

4 Se presară trei sferturi din şuncă tăiată mărunt, se amestecă totul bine, se toarnă într-o tavă unsă cu ulei şi se nivelează.

5 Se introduce tava în cuptorul încins şi se coace la foc potri­vit 40 de minute. Se scoate din cuptor, se aşază deasupra restul de şuncă feliată şi se mai introduce zece minute în cuptor.

● Sfat: Se serveşte caldă, cu smântână sau cu sos de roşii picant.
● Băutura: Merlot

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate din carne