În zilele de 11, 12 şi 13 februarie, bucureştenii au găsit la târgul din Parcul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice delicioasa prăjitură Ghiocel. Pe lângă desert, preparat după o reţetă tradiţională în Atelierul gastronomic, vizitatorii târgului au avut ocazia să deguste şi să cumpere iepure preparat de gospodarii din localitatea Floteşti, Galaţi, după o reţetă transmisă din generaţie în generaţie: timp de cinci zile iepurii sunt ţinuţi într-un baiţ preparat din vin Chardonnay, rozmarin şi busuioc, apoi se pun la fum în cuptoare speciale timp de aproximativ 6-7 zile. De asemenea, cumpărătorii şi-au mai umplut sacoşele cu pâine coaptă în cuptor cu lemne, legume şi fructe proaspete, brânzeturi, dar şi multe alte preparate precum muşchiuleţi afumaţi, cârnaţi, gemuri şi zacuşti preparate după reţete tradiţionale etc. (M.B.)În ţară
24-27 februarie. Expo Mărţişor. Bucureşti. La Romexpo se organizează un târg de mărţişoare. Vor fi prezentate şi mărţişoare culinare.
19-20 februarie. Târg de Dragobete. Cluj-Napoca. Veţi găsi tot ce veţi dori, de la bijuterii, accesorii, până la decoraţiuni, inclusiv pentru bucătării, toate lucrate manual.
24 februarie. Degustare de vinuri spumante. Bucureşti. La restaurantul Balthazar are loc o degustare pentru îndrăgostiţi. Ghidul prin călătoria gusturilor va fi Laurenţiu Achim, unul dintre cei mai reputaţi somelieri români.
În lume
18-19 februarie. Winefest. Alberta, Canada. Producători internaţionali de vin îşi dau întâlnire la acest festival la care vor fi degustate vinuri din diverse regiuni.
18-20 februarie. Coffee Fest. Chicago, Illinois. La eveniment vor fi prezentate diverse sortimente de ceaiuri şi cafea. Cei prezenţi vor putea cumpăra şi pentru acasă.
18 februarie-9 martie. Sărbătoarea lămâii. Menton, Franţa. Festivalul este unic în lume. Vor fi prezenţi peste 200.000 de vizitatori. Sunt pregătite peste 130 de tone de lămâi. (C.D.)
Citește pe Antena3.ro


