● Mod de preparare:
1 Aluatul de foitaj se dezgheaţă la temperatura camerei şi dintr-o foaie se decupează rondele cu o cană. Din foaia rămasă se decupează cercuri cu aceeaşi cană, apoi în mijloc se decupează cu o cană mai mică.
2 Se aşază cercurile pline pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se ung cu ou bătut şi deasupra se aşază cercurile decupate. Se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc potrivit până devin aurii şi aluatul a crescut suficient. Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Ardeiul capia şi ardeiul iute se curţă de seminţe, se spală şi se toacă mărunt.
3 Ciupercile se spală, se taie bucăţi şi se pun într-un bol. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun ceapa şi ardeii, carnea de curcan tocată sau tăiată cubuleţe.
4 Se prăjesc cinci minute, se adaugă ciupercile, se condimentează şi se ţin pe foc până scade sosul format. Se adaugă roşiile tăiate cubuleţe, pătrunjel tocat şi se mai prăjesc cinci minute.
● Sfat: Se umplu buşeurile de aluat cu compoziţie şi se servesc simple sau cu smântână.
● Băutura: Fetească Neagră
Citește pe Antena3.ro