|
INGREDIENTE:
1,5 kg carne
de miel
,doi dovlecei
,doua cepe
,cativa morcovi
,sare
,piper
,3-4 rosii
,100 ml vin rosu
,o capatana
de usturoi
,o frunza de dafin
,rozmarin
,cimbru
,ulei
,verdeata
MOD DE PREPARARE
Carnea se spala, dupa care se condimenteaza cu sare, piper si putin cimbru. Se da la cuptor inabusit in apa, adaugandu-se cateva boabe de piper, o foaie de dafin si rozmarin. Spre sfarsit, cand incepe sa scada, pentru a capata mai mult gust, se adauga si putin vin rosu.
Intre timp, rosiile se taie feliute, ceapa solzisori, morcovii rondele (sau se folosesc cei congelati), usturoiul se piseaza, iar dovleceii se taie felioare. Legumele se pun la calit in putin ulei si se condimenteaza dupa gust. Se sting cu putin vin rosu, dupa care se servesc alaturi de carnea de miel.
|
BAUTURA:
Cabernet Sauvignon
|
SFAT
Deasupra se presara verdeata tocata marunt.
|
|