|
INGREDIENTE:
un macrou
,200 g orez
,doua cepe
,un morcov
,un ardei gras
,5-6 linguri cu ulei cu masline
,o rosie
,sare
,o frunza de dafin
,o lamaie
,piper
,verdeata
,gogosari acri
,doi-trei catei
de usturoi
MOD DE PREPARARE
Orezul se spala si se pune la fiert in apa cu sare, o ceapa si putin ulei. Intre timp se pregatesc legumele si pestele. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Ardeiul si rosia se taie cubulete, iar morcovul se curata si se da pe razatoare. Legumele se calesc in putin ulei si se adauga peste orezul aproape fiert.
Macroul se spala, se curata, se asaza intr-o tava si se da la cuptor. Se adauga putina apa, ulei, 2-3 catei de usturoi, o foaie de dafin, doua rondele de lamaie, sare dupa gust si se lasa pana se rumeneste. Macroul rumenit se serveste alaturi de orez.
|
BAUTURA:
Chardonnay
|
SFAT
Se serveste si cu gogosari acri.
|
|