|
INGREDIENTE:
o jumatate kg carne (amestec porc si vita)
,3 cepe
,doi morcovi
,o telina
,doi ardei grasi
,doi-trei cartofi
,3-4 rosii mari
,doua oua
,un litru de bors
,trei linguri cu ulei
,sare
,piper
,patrunjel, leustean
,faina
MOD DE PREPARARE
Se toaca marunt doua cepe, ardeii se taie feliute, iar morcovii si telina se dau pe razatoare. Apoi se calesc in ulei incins. Aceasta compozitie se pune la fiert intr-o oala cu apa si putina pana se inmoaie legumele. Se adauga cartofii taiati cubulete.
Compozitia pentru perisoare se prepara astfel: carnea tocata se amesteca cu o ceapa mare, data pe razatoare, o legatura de patrunjel tocat marunt, un ou, sare si piper. Se fac perisoare de marime potrivita, se dau prin faina, dupa care se pun in ciorba. Se lasa pe foc pana se fierb. Cand sunt aproape fierte, se pun rosiile descojite si date pe razatoare. La sfarsit, se adauga borsul fiert separat. Se drege cu un ou si se potriveste de sare.
|
BAUTURA:
Tuica
|
SFAT
Deasupra se presara leustean tocat marunt.
|
|