Ingrediente:
un kg coasta afumata, 1,300 kg cartofi, 220 g albitura, 180 g ceapa, 125 g cartofi, 500 g rosii in bulion, 150 g morcov, 150 g telina, 100 ml ulei, 100 g delikat, 600 ml bors, 4 oua, 500 g smantana, o legatura de leustean, o legatura de patrunjel
|
1 Coasta afumata se portioneaza, iar albitura, ceapa, morcovii si telina se toaca marunt. Cartofii se taie cuburi. Se separa galbenusurile de albusuri, galbenusurile amestecandu-se cu smantana. Leusteanul si patrunjelul se toaca marunt. Rosiile se paseaza cu blenderul.
2 Intr-o cratita se pune coasta afumata si se prajeste circa 5-10 minute la foc mic. Se adauga albitura, ceapa, morcovul si telina, delikatul, apoi apa, se lasa la fiert circa o ora, avand grija ca afumatura sa fie suficient de fiarta. Se pun cartofii, continuandu-se fierberea pana cand acestia sunt pe jumatate fierti. Se adauga rosiile in bulion si se continua fierberea. Se pune borsul si se mai lasa doua-trei clocote, apoi leusteanul si patrunjelul.
3 Vom lua din ciorba si vom turna peste smantana si ou amestecand bine cu telul, dupa care vom pune aceasta compozitie peste intreaga ciorba. Nu se mai lasa sa fiarba, deoarece riscam coagularea smantanii. Intr-un bol de ciorba se pun doua bucati de coasta afumata si 400 ml ciorba.
|
Sfat: Preparatul se prezinta cu verdeata deasupra si ardei iute. Se serveste fierbinte.
Bautura: Vin rosu de buturuga
|
|